Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första teaser till ”Four hands menu”: ny dokumentärserie med Niklas Ekstedt på Viaplay

Niklas Ekstedt gör en ny dokumentärserie för Viaplay. ”Four Hands Menu” har premiär hösten 2018. Foto: Karl Bjurenstedt/Viaplay

”Four hands menu” är en ny dokumentärserie på Viaplay av och med Niklas Ekstedt. Nu kan Spoiler alert visa en första teaser. 

Premiär är det till hösten och grejen är som följer, i alla fall enligt ett pressmeddelande: ”I sex avsnitt får tittarna följa med till olika platser i världen och uppleva sällsynta möten mellan två originella toppkockar med olika bakgrund. Tillsammans ska de utforma och laga en kreativ middag; utan varken skyddsnät, förutbestämda recept, ingredienser eller regler.”

Nu har Viaplay publicerat en första teaser trailer för dokumentärserien på Instagram – en förhandstitt som även Spoiler alert kan visa.

I centrum, både som upphovsman och medverkande: Niklas Ekstedt. I ett tidigare pressmeddelande har han konstaterat: 

”Det som skiljer ”Four Hands Menu” från andra matserier är att det varken är en tävling eller ett portätt. Istället lägger vi fokus på den skapandekraft som uppstår när två kreativa genier möts och deras enorma passion och nyfikenhet till maten och kokkonsten. Tittarna kommer att få se mina matidoler göra det de gör bäst när de gör något de aldrig tidigare gjort – det blir riktigt spännande.”

Niklas Ekstedt förklarar vidare: 

”En så kallad “four hands menu” är ett existerande och populärt begrepp bland oss kockar. För mig har det alltid blivit grymma möten där oväntade idéer och spännande samtal uppstått. I programmet möter jag en kock som är väldigt olik mig och vi är vana vid helt olika råvaror och tekniker. Det blir vinter möter sommar, brunbjörn möter vithaj.”

”Four hands menu” har premiär på Viaplay hösten 2018. Foto: Viaplay

”Four hands menu” har utvecklats av Niklas Ekstedt och Zodiak Factory. Dokumentärserien produceras på engelska av Mastiff. Bland de medverkade finns bland andra David Chang, Poul Andrias Ziska, Esben Holmboe-Bang, Magnus Nilsson, Gabrielle Hamilton och Margarita Fores. 

I samtliga pressmeddelande om programmet har man tryckt på vikten av det visuella, i och med att det handlar om mat. Om så blir fallet, återstår självklart att se. Klart är åtminstone att ”Four hands menu” har förlagt inspelningen till ”några av världens mest spektakulära restauranger och platser, allt från Färöarna till Filippinerna”. 

”Four hands menu” är en originalserie hos Viaplay och har premiär hösten 2018. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Four hands menu” på Viaplay