Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då har ”Svartsjön” säsong 2 med Filip Berg och Hedda Stiernstedt premiär i Viaplay och TV3

Filip Berg och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär i TV3, Viafree och på Viaplay 10 oktober. Foto: Joakim Eriksson/TV3

”Svartsjön” säsong 2 har fått ett premiärdatum. Spoiler alert kan nu berätta att serien med Filip Berg, Hedda Stiernstedt och Alida Morberg börjar sändas den 10 oktober i TV3 och Viaplay. 

Som Spoiler alert kunde berätta i april 2017 förnyades ”Svartsjön” – länge har det varit klart att seriens andra säsong ska sändas hösten 2018 i TV3 och på Viaplay.

Nu bekräftas att de åtta nya avsnitten med bland andra Filip Berg, Hedda Stiernstedt och Alida Morberg har premiär 10 oktober. 

Som kanske bekant är ”Svartsjön” säsong 2 en prequel, vilket inte är underligt med tanke på hur första omgången slutade. 

Handlingens utgångspunkt är att Johan Ceder (Filip Berg) har gått med på att åka till ett behandlingshem på ön Kallskär – där träffar han Minnie (Hedda Stiernstedt), en rollfigur som beskrivs som ”en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn”. 

På ön finns även Isabelle – en roll som Alida Morberg spelar – som har har drabbats av psykiska problem och som befinner sig på ön för ”hitta sig själv”. 

Vidare om handlingen: ”Men det är något som inte stämmer på Kallskär. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.”

I ett tidigare pressmeddelande säger Alida Morberg: 

”Det finns en stark energi i den här berättelsen. Jag är fascinerad av historia generellt, vad som har hänt på platser och hur det påverkar människor långt senare. Det är även sjukt spännande vad som händer i människors psyken när de tvingas ihop i en grupp, inte minst när flera av dem har personliga problem.”

Alida Morberg och Filip Berg på en bild från ”Svartsjön” säsong 2. Foto: TV3

Sedan tidigare är det också känt att följande skådespelare har bärande roller i ”Svartsjön” säsong 2: Bahar Pars spelar Amina, en högpresterande mäklare med missbruksproblem; André Eriksen spelar Uno Leijon, snubben som driver behandlingshemmet; David Nzinga gör rollen som Vincent, en kille som försöker lämna ett kriminellt liv bakom sig; David Larsson spelar Oscar, som kämpar med sin stängda personlighet; Anja Landgré gör rollen som Gittan, vars släkt har ägt ön i mer än 300 år men som har tvingats sälja herrgården till Uno. 

Från första säsongen märks bland andra Valter Skarsgård och Anna Åström, vars rollfigurer fungerar som ett slags brygga mellan den omgången och den nya avsnitten.

Per Simonsson, Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed har skrivit manus till säsong 2 av ”Svartsjön”. Richard Jarnhed och Per Simonsson regisserade de åtta avsnitten, som produceras av Jarowskij med Lotta Westberg som producent.

”Svartsjön” säsong 2 är på 8 avsnitt och har premiär hösten 10 oktober på TV3 och Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Svartsjön” säsong 2