Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”The Rain” säsong 2 – svenska skådespelaren Evin Ahmad ny i rollistan, premiär 2019 på Netflix

Alba August gör huvudrollen i ”The Rain”, vars första säsong hade premiär i maj 2018 och snabbt förnyades. 2019 kommer seriens andra säsong Foto: Netflix

Netflix originalserie ”The Rain” med Alba August fortsätter. Nu meddelas att svenska skådespelaren Evin Ahmad har fått en av rollerna i den nya säsongen, 

Det var i slutet av maj som Netflix meddelade att originalserien ”The Rain” förnyas för en andra säsong, där inspelningen nu har börjat. 

Nu berättar man i ett pressmeddelande att svenska skådespelaren Evin Ahmad, 28, har fått en av rollerna i de nya avsnitten. 

Evin Ahmad slog igenom i filmatiseringen av Jonas Hansen Khemiris ”Ett öga rött”. Hon medverkade även i Kjell Sundvalls film ”I nöd eller lust” och spelar en av de bärande rollerna i Helena Bergströms ”Vilken jävla cirkus”. 

Evin Ahmad gjorde även huvudrollen i ”Dröm vidare”, en roll som hon Guldbaggenominerades för. 

Det är ännu inte känt vem hon spelar i ”The Rain” säsong 2. Bekräftat är i alla fall att hon får sällskap Clara Rosager (”One-Two-Three Now!”, ”Journal 64”) och Natalie Madueño (”Follow the Money, Life Hits”) i de nya avsnitten. 

Svenska skådespelaren Evin Ahmad har fått en av rollerna i ”The Rain” säsong 2, som har premiär 2019. Foto: Netflix

I samma pressmeddelande går det även att läsa följande om handlingen i ”The Rain” säsong 2: ”Efter flykten från Apollon och sin pappa, tar säsong två av The Rain vid i Simones jakt på ett läkemedel som kan rädda Rasmus från viruset som tagit över hans kropp. När viruset börjar förändras inom honom börjar de dock undra om viruset verkligen är farligast mot Rasmus, eller om det är Rasmus som är ett hot mot världen.”

”The Rain” är Skandinaviens första originalserie på Netflix. Första säsongen hade premiär 4 maj 2018. Alba August spelar huvudrollen. I seriens rollista finns även Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle och Johannes Bah Kuhnke.  

Enligt Netflix har första säsongen av ”The Rain” gått över förväntan i länder som USA, Storbritannien, Tyskland, Brasilien och Frankrike samt Danmark, där serien spelas in.

Miso Film producerar ”The Rain” med Jonas Allen och Peter Bose som exekutiva producenter. Jannik Tai Mosholt är seriens upphovsman och manusförfattare. 

”The Rain” säsong 2 har premiär på Netflix 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier