Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Adam Pålsson gör huvudrollen i ”Dirigenten”: Premiär januari 2019 i C More, Mikael Håfström regisserar

Adam Pålsson spelar huvudrollen i ”Dirigenten”, en ny serie i TV4 och C More med premiär januari 2019. Foto: Bonnier Broadcasting/Black Spark Film& TV AB

Vilken dunderduo. Nu bekräftas att Adam Pålsson spelar huvudrollen i ”Dirigenten”, en ny serie i C More och TV4 med premiär januari 2019 och som Mikael Håfström regisserar. 

Som Spoiler alert kunde berätta i april 2017 är ”Dirigenten” en ny tv-serie i TV4 och C More som baseras på Camilla Grebes och Paul Leander Engströms första roman i boktrilogin som går under samlingsnamnet Moskva noir.

Nu bekräftas att Adam Pålsson, 30, spelar huvudrollen som Tom Blixen samt att Mikael Håfström, 58, är seriens huvudregissör. 

Dessutom meddelas att ”Dirigenten” har planerad premiär i januari 2019 på C More. 

I en kommentar säger Adam Pålsson: 

”En väldigt fin karaktär, Tom Blixen. På ytan en slipad, svensk bankkille som söker sig till Ryssland för kickar och snabba pengar, alltid redo att snacka sig ur nästa knipa, tills det inte längre går… Han tvingas spela ett otroligt högt spel för att försöka rädda sig själv och de han älskar. Och Moskva efter Sovjetunionens fall är ju en gränslös miljö, rena High Chaparall, vilket är en drömvärld att få befinna sig i som skådespelare.”

Regissören Mikael Håfström säger i samma pressmeddelande: 

”Detta är mitt första svenska projekt på 15 år, och det har varit fantastiskt roligt att återknyta bekantskapen med den så begåvade Adam Pålsson, som faktiskt hade en liten roll i ”Ondskan”, samt andra svenska och internationella skådespelare. Jag är svensk och kommer alltid att ha ett svenskt perspektiv, trots alla år utomlands. Så att jobba med en svensk karaktär i en internationell miljö – en man som lämnat sitt land, men inte sin ”svenskhet” – gör detta än mer till ett personligt projekt.”

Adam Pålsson och Mikael Håfström under inspelningen av ”Dirigenten”. Foto: Bonnier Broadcasting/Black Spark Film& TV AB

”Dirigenten” tar sin utgångspunkt i en misslyckad aktieaffär. Sedan kastas den svenska finansmannen Tom Blixen rakt in i det ryska affärslivets mörka baksida med brutala maktkamper mellan miljardärer, oligarker och deras privata fiender. Vidare om handlingen från ett tidigare pressmeddelande: ”Indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet försöker Tom fly från mordhot och livsfaror, men också från något djupare: hans eget förflutna.”

Nu skriver TV4 och C More att handlingen i ”Dirigenten” ”kretsar kring Tom Blixen, en svensk finansman som tror sig kunna hantera korruptionen och maktspelet i det ryska affärslivet. Men efter en vågad affär kastas han in i en strid bland politiker, oligarker och deras våldsamma underhuggare i ett laglöst Ryssland. Likt Babushka-dockor, rymmer vänskap fiender och affärer mördare. Det blir inte bara en flykt från osynliga och skoningslösa motståndare utan också från något djupare: det förflutna, vars dunkla hemligheter han snart ska tvingas konfrontera.”

För Adam Pålsson är det här ytterligare en huvudroll att sätta på ett alltmer växande och imponerade cv. 

Pålsson, 30, slog igenom stort i SVT:s ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Han sedan dess stått på Dramaten och medverkat i tv-serier som ”Boys” och ”Bron”. 

2017 spelade han huvudrollen i ”Innan vi dör”, en serie som förnyats och vars andra säsong börjar spelas in till hösten. Pålsson gestaltade även Ted Gärdestad i Hannes Holms film ”Ted – För kärlekens skull”. 

Mikael Håfström slog som regissör igenom på bred front med ”Ondskan”, som vann Guldbaggar och blev nominerad till en Oscar. De senaste åren har han bland annat gjort storfilmer som ”Escape plan” med Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone samt skräckisen ”1408” som baseras på Stephen Kings novell. På meritlistan finns även ett antal avsnitt i Netflix originalserie ”Bloodline”. 

Mikael Håfström nästa projekt är ”Qucik”, en ny film om fallet Sture Bergwall, tidigare känd som Thomas Quick. David Dencik, Jonas Karlsson och Alba August spelar filmen huvudroller. Inspelningen är planerad att dra igång till hösten. 

”Dirigenten från S:t Petersburg”, ”Handlaren från Omsk” och ”Den sovande spionen” är titlarna i Camilla Grebes och Paul Leander Engströms boktrilogi som buntas ihop under samlingsnamnet Moskva noir. 

Alexi Bardy och Mia Ylönen samt Mikael Håfström, Max Barron och Piodor Gustafsson har skrivit manus till ”Dirigenten”. Håfström, Johan Brisinger och Mårten Klingberg regisserar seriens åtta avsnitt, som produceras av Black Spark och är en samproduktion mellan StudioCanal, Canal+ Poland, Dansu Film, Helsinki Filmi och Bonnier Broadcasting.

”Dirigenten” har planerad premiär i januari 2019 på C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Dirigenten” med Adam Pålsson