Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trailer till ”Lyckligare kan ingen vara” – ny film med Hellenius, af Sandeberg, Lundgren, Bergqvist

Celie Sparre, David Hellenius, Kjell Bergqvist, Filip Berg och Helena af Sandeberg är några av de som medverkar i Staffan Lindbergs nya film ”Lyckligare kan ingen vara”. Foto: SF Studios

”Lyckligare kan ingen vara” är Staffan Lindbergs nya film med bland andra Helena af Sandeberg, David Hellenius, Adam Lundgren, Sanna Sundqvist, Celie Sparre och Kjell Bergqvist i rollistan. Här är första trailern. 

”Lyckligare kan ingen vara” är en film som kretsar kring fem par i olika generationer. 

Sedan: ”deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En dråplig och rörande film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare, längtan efter att älska och att bli älskad.”

Japp, det handlar alltså om en ny långfilm av regissören och manusförfattaren Staffan Lindberg (bland annat ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket” och ”Finaste familjen”). Inspelningen har skett i Göteborg, Stockholm och New York och tar avstamp i i Lindberg ”alltid har burit på en dröm om att få göra en stor film om kärlek”. 

 I rollistan: Helena af Sandeberg, Adam Lundgren, David Hellenius, Kjell Bergqvist, Sanna Sundqvist, Celie Sparre, Filip Berg, Dilan Gwyn, Monica Albornoz och Eagle-Eye Cherry.

 

Mer om handlingen? Självklart: 

”Taxichauffören, Robert får av en slump en körning till en filminspelning. Där står Sofia, hans första stora kärlek som nu är hyllad skådespelerska och bor i New York. Gamla känslor blossar upp och Robert vet inte vilket ben han ska stå på. Roberts fru Josefin är inte längre lycklig i sitt äktenskap. En oskyldig flirt leder henne till att kasta ut Robert, men är det verkligen det hon vill?” 

”Bloggerskan Ebba är höggravid och ligger i värkar hemma men vägrar lämna tv-sändningen av SM-finalen i ishockey. Slutligen tvingas hon att åka till sjukhuset där förvecklingar uppstår som barnmorskan Maria dras in i. Maria blir kär i mannen hon precis skällt ut under Ebbas förlossning, men har svårt att visa sina känslor. Hon fattar ett beslut som komplicerar hennes tillvaro på samma sätt som det alltid gör när hon blir kär.”

”Runt kvarteren på söder promenerar pensionären Ulf med sin hund Darwin. Med åren har han blivit tvär men har under ytan ett varmt hjärta. I tron om att den rätta ska dyka upp i livet har han förblivit ensam, men när Claudia som driver ett hunddagis dyker upp spirar känslorna.”

”Lyckligare kan ingen vara” produceras av Annica Bellander Rune för Jarowskij i samarbete med SF Studios, Film i Väst, TV4, Hållö Film & TV AB. 

”Lyckligare kan ingen vara” har biopremiär vintern 2018.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritfilm