Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Brita Zackari om nya programmet i SVT: ”Det blir kanske inte så geggigt som man kan tro”

Kalle Zackari Wahlström och Brita Zackari är programledare för ”Kalles och Britas sex liv”, som har premiär 22 augusti i SVT. Foto: Janne Danielsson/SVT

”Kalles och Britas sex liv” är ett nygammalt tv-program i SVT där Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström testar sex olika livsstilar i sex avsnitt. ”Det blir kanske inte så geggigt som man kan tro”, säger Brita Zackari. 

De skulle båda ha varit på plats under SVT:s pressdag inför tv-hösten för att snacka om det nya tv-programmet ”Kalles och Britas sex liv”. Men då hade makarna Kalle Zackari Wahlström, 37, och Brita Zackari, 36, bara kontakt via ombud.

Nej, det är inte alls så livsomvälvande som det låter.

– Kalle befinner sig på ett äventyr. Han är på väg till Finland genom att cykla, simma, springa och paddla kajak. I går natt så avbröt de kajakpaddlingen över det öppna havet för att det var för höga vågor, säger Brita Zackari och fortsätter:

– Men det är ett exempel på att vi har hittat vårt sätt att leva lite närmare det man blir glad av och som känns meningsfullt. Så han gör det i stället för att jobba, och det tycker jag var ett vettigt val.

Han gör inte det där för att det ska bli ett nytt tv-program utan det är bara Kalle som är Kalle?

– Nej, det är bara självförverkligande och kul.

Kalle och Brita på en bild från avsnittet där de testar att vara volontärer på Lesbos. Foto: Tomma Tunnor/SVT

När programserien hade urpremiär förra året var det Kalle Zackari Wahlström som själv träffade ”människor som brutit sig loss från ekorrhjulet och valt en annan väg”.

Nu alltså även Brita Zackari med och enligt SVT är målet att utforska ”sex olika drömmar och sex olika livsstilar”.

Brita Zackari förklarar:

– Serien handlar mycket om hur man ska leva sitt liv och lever man i en parrelation så studsar det mot någon annan. Så det är väl inte mer än rätt att vi tar upp hur man formas av varandras bilder och varandras fotbojor i konventionerna som man måste ta hänsyn till, säger hon och fortsätter:

– Om man försöker leva i en tvåsamhet så måste man, tror jag, få ihop det med den andras vilja. Det svåraste som finns är att din bild  av dig själv och hur du ska förverkliga sig själv, med min bild av mig själv och hur jag vill förverkliga mig själv.

Samtidigt, menar Brita Zackari, är det bara en bisak i en större diskussion där hon och Kalle Wahlström känt att deras liv ”skaver någonstans”.

I sex olika avsnitt prövar ni alltså sex olika livsstilar, för att ert liv i Stockholm skaver. Men det nya kan ju också innebära att det börjar skava mellan dig och Kalle. Eller?

– Absolut, du har helt rätt och det kommer man få se i serien. Men det blir kanske inte så geggigt som man kan tro. Det är konflikter i varje program, men i mitt fall så har jag väldigt svårt att identifiera vad min drömmar är och att jag är värd att jaga dem. Och det är inte bra för en parrelation. Så för Kalle är det bättre om jag står på mig och gör det som jag vill göra.

– Jag tror inte att en parrelation mår bra av att man är i varandras gegg. Så det är smärtsamt, men det är en nödvändig smärta för att det ska bli bättre sen.

Och det ser man ju i serien. Det blir känslosamt när sanningar uppdagas. Var det känslosamt att spela in serien eller var det bara kul?

– Det var inte bara kul. Men det var mycket kul. Vi vill göra ett program som är på riktigt och som är sant, och den här typer av saker gör ju ont att gräva i. Men eftersom det är sant och målet är att hitta mening och lycka så blir det även garv.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program

# ”Kalles och Britas sex liv” har premiär 22 augusti i SVT. De sex avsnitten fokuserar på följande livsstilar: Cowboyliv i Vemdalen; tältliv i storstan; leva i kollektiv; lugnet på Lofoten; livet i ett lajv; volontärliv på Lesbos.