Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Då har säsong 2 av ”Vår tid är nu” premiär i SVT: De är nya i ensemblen – mer om handlingen

Hedda Stiernstedt och Sofie Gråbøl i ”Vår tid är nu” säsong 2, som har premiär 1 oktober 2018 i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Nu är premiärdatumet satt: 1 oktober är ”Vår tid är nu” tillbaka i SVT. Nykomlingar i rollistan är bland andra Sofie Gråbøl och Tova Magnusson. 

December 1955 – där och då börjar säsong 2 av ”Vår tid är nu”, SVT-succén vars första omgång sågs av över två miljoner tittare per avsnitt.

Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Charlie Gustafsson, Josefin Neldén samt Ida Engvoll finns naturligtvis i rollistan. 

Ny i ensemblen är Sofie Gråbøl – i andra säsongen av ”Vår tid är nu” spelar hon en rollfigur som heter Henriette Winter och som är med i ett antal av de nya avsnitten. 

Även Tova Magnusson gör debut i ”Vår tid är nu”-sammanhang i och med säsong 2 och spelar socialborgarrådet Britt Gahn. Italienska Simone Coppo och Ingela Olsson finns även bland nykomlingarna i rollistan. 

Josefin Neldén och Tova Magnusson. Den senare är ny i ”Vår tid är nu” som socialborgarrådet Britt Gahn. Foto: Johan Paulin/SVT
Hedda Stiernstedt, Suzanne Reuter, Adam Lundgren och Ida Engvoll på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 2 som har premiär hösten 2018 i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Ulf Kvensler har tidigare berättat för mig varför seriens andra omgång börjar 1955: 

”Vi valde den tidpunkten för att det är en milstolpe i restauranghistorien – det var nämligen då Brattsystemet avskaffades, dvs motboken. Man fick alltså nu köpa ut hur mycket öl, vin och sprit man ville på Systembolaget. Tidigare hade man varit tvungen att gå på restaurang för att få tag i mer alkohol än sin ranson, så när motboken försvann blev det lite av en kris för restaurangbranschen. Man gick in för att locka folk med olika matteman och jippon istället. En del av detta kommer vi se även på restaurang DK.”

I en presstext från SVT går följande att läsa om den andra säsongen av ”Vår tid är nu”: ”När andra säsongen har premiär befinner vi oss i december 1955. Djurgårdskällaren har dukat fram sitt legendariska julbord under köksmästare Backes ledning. Men under familjen Löwanders julmiddag i Helgas våning delas en riktigt hård julklapp ut. Motsättningarna mellan Peter och Gustaf skärps. Nina har återhämtat sig men fått nya krig att utkämpa. För Calle öppnar sig nya vägar. En person ur Maggans förflutna dyker plötsligt upp. Maggan fruktar avsikterna.”

SVT beställde redan från börjar 20 avsnitt av ”Vår tid är nu – dessa spelades in under samma period och delades upp på två omgångar. Sedan dess och som Spoiler alert var först med att berätta har ”Vår tid är nu” förnyats med ytterligare en säsong.

Således gäller det här: ”Vår tid är nu” säsong 2 har premiären 1 oktober 2018 i SVT. Seriens tredje omgång sänds 2019, med största sannolikhet även det på hösten.

Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind är trion bakom ”Vår tid är nu” och de som har skrivit seriens två första säsonger.

 Anna Zackrisson och Andrea Östlund regisserar de tio avsnitten som är säsong 2 av ”Vår tid är nu”. Serien produceras av Jarowskij – Susann Billberg är producent – i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

”Vår tid är nu” säsong 2 har premiär 1 oktober 2018 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu”