Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Lotta Lundgren, Erik Haag gör nytt tv-program i SVT: Så blir ”Bandet och jag” – premiär våren 2019

Kakan Hermansson, Erik Haag, Olof Wretling och Lotta Lundgren gör tillsammans med Karin af Klintberg nya tv-programmet ”Bandet och jag”. Planerad premiär våren 2019 i SVT. Foto: Nexiko

Lotta Lundgren och Erik Haag gör ett nytt tv-program för SVT. I ”Bandet och jag” ska duon turnera genom Sveriges moderna samhällshistoria tillsammans med Kakan Hermansson och Olof Wretling. Planerad premiär är det våren 2019 i SVT. 

Först ”Landet Brunsås”, sedan ”Historieätarna” och därefter ”Tusen år till julafton” – förra året sändes ”Bye bye Sverige” och nu är det bekräftat att Lotta Lundgren, Erik Haag och Karin af Klintberg gör ett nytt tv-program tillsammans. 

Precis som med ”Bye Bye Sverige” medverkar även Kakan Hermansson och Olof Wretling i produktionen, som har fått titeln ”Bandet och jag” och planeras att sändas i SVT våren 2019. 

I ett pressmeddelande går det att läsa att de fyra avsnitten är en ”turné genom Sveriges moderna samhällshistoria. Från 1970-talets kollektivism via 1980-talets flärdhunger och slutar där 1990-talets individualism tar vid.”

Karin af Klintberg, producent för ”Bandet och jag” och som sedan en tid tillbaka jobbar på produktionsbolaget Nexiko, säger i en kommentar: 

”Det är fantastiskt att arbeta med Erik, Lotta, Kakan och Olof. Vi har ett manus, baserat på fakta, men arbetar mycket med improvisation. Allt jag vet på morgonen när vi startar är att alla fortfarande kommer att vara vid liv till kvällen. Men så mycket mer vet jag inte.”

För att kunna illustrera vad som händer i Sverige mellan åren 1970 och 1990 ska Lotta Lundgren, Erik Haag, Kakan Hermansson och Olof Wretling bilda band; det är genom den fiktiva popgruppen L.E.K.O:s uppgång som tv-programmets ”lektfullt dramatiserade berättelse” lyfts fram. 

SVT förklarar: ”L.E.K.O. börjar på 70-talet på den alternativa musikscenen och slår igenom när de vinner Melodifestivalen. Sedan kastar de sig över syntmusiken men splittras i slutet av 80-talet och försöker sig på solokarriärer. L.E.K.O:s resa sker parallellt med de kollektiva svenskarnas förvandling till världens mest individualistiska folk. Genom L.E.K.O. berättar vi historien om en tid då Sverige under loppet av ett par decennier förändrades i grunden.”

Eva Beckman, programbeställare på SVT, säger i pressmeddelandet: 

”Jag vet att tittarna, precis som jag själv, längtat efter en ny serie av det här begåvade gänget som lyckas förena kunskap och humor på ett helt unikt sätt. Den här gången är jag lika nyfiken på vad de kommer att lyckas gräva fram om tiden, som jag är på bandets scenkläder.”

”Bandet och jag” produceras av Nexiko och Karin af Klintberg och är på fyra avsnitt med planerad premiär våren 2019 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program