SPOILER ALERT

Gina Dirawi leder Kristallen 2018 – i år direktsänds galan i TV4

Gina Dirawi leder Kristallen 2018, som sänds i TV4. Foto: Linus Hallsenius/TV4

Gina Dirawi leder Kristallen 2018. Årets gala direktsänds i TV4 och TV4 Play. ”Förhoppningsvis kan Kristallen hylla de som gett det lilla extra i sitt hantverk och främja ett mer kvalitativt och mångfacetterat tv-landskap”, säger Gina Dirawi i ett pressmeddelande. 

Det är den 31 augusti som TV4 och TV4 Play direktsänder Kristallen, som då direktsänds från Cirkus i Stockholm. 

Sammanlagt ska 19 statyetter delas ut. 15 av vinnarna väljs av jury, tre av tittarna, medan det sista  kategorin är Årets hederspris. 

Nu meddelas att Gina Dirawi ska leda galan. I ett pressmeddelande säger hon: 

Efter 8 år i branschen känns det självklart ärofullt att än en gång få leda Kristallen. Speciellt i en tid då samspelet mellan tittare, media och kanal är mer utmanande och ifrågasättande än någonsin. Kvalité och förmågan att utvecklas med sin samtid är en överlevnadsfråga för tv-branschen, vare sig det handlar om underhållning eller nyheter. Alla måste steppa upp sitt game, våga bryta normer, gå över gränser vi inte vågat korsa och våga omdefiniera vad ”bra tv” faktiskt är”.

Gina Dirawi fortsätter: 

”Det handlar om allt från vilka historier som berättas och vilka som syns i rutan till sättet vi utformar våra program från ett kreativt perspektiv. Förhoppningsvis kan Kristallen hylla de som gett det lilla extra i sitt hantverk och främja ett mer kvalitativt och mångfacetterat tv-landskap, och samtidigt bjuda på en kväll med mycket glädje, god energi och extravaganta kläder.”

Fia Fång är exekutiv producent för Kristallen och konstaterar: 

Vi är otroligt glada att Gina leder årets Kristallen där tv-branschen prisas på flottaste vis. Direktsändningen från anrika Cirkus i Stockholm kommer bjuda på en stjärnspäckad, härlig och prisfylld afton.”

Vilka tv-program, tv-serier och tv-profiler som nomineras till galan är i skrivande stund inte klart. 

Kristallen 2018 direktsänds den 31 augusti TV4 och på TV4 Play.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier