Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

HBO beställer serie baserad på Audrey Niffeneggers ”Tidsresenärens fru” – Steven Moffat skriver manus

 

HBO har gett grönt ljus till en ny dramaserie baserad på Audrey Niffeneggers roman ”Tidsresenärens fru”. Steven Moffat ska skriva manus. 

Det är i ett pressmeddelande som HBO meddelar att man beställer en ny serie med Steven Moffat som manusförfattare. Moffat är även exekutiv producent tillsammans med Sue Vertue och Brian Minchin. 

Steven Moffat och Sue Vertue har jobbat tillsammans tidigare – senast med ”Sherlock” och ”Doctor Who”. 

Den nya dramaserien baseras på Audrey Niffeneggers roman ”Tidsresenärens fru”, som utkom 2004. I pressmeddelande från HBO beskrivs serien en ”intrikat och magisk kärlekshistoria”, som handlar Carl och Henry och deras äktenskap, ”som har ett problem… tidsresande”. 

Steven Moffat skriver manus till den HBO-serie som baseras på Audrey Niffeneggers roman ”Tidsresenärens fru”. Foto: HBO

I en kommentar säger Steven Moffat att läste ”Tidsresenärens fru” för många år sedan och genast föll för den. 

”Faktum är att jag skrev ett avsnitt av ”Doctor Who” med titeln ”The Girl in the fireplace” som ett svar på boken. Senare, när Audrey i sin nästa roman hade en rollfigur som tittar på just det avsnittet, förstod jag att hon kommit på vad jag gjort”, säger Moffat också och fortsätter senare: 

”Det är som en dröm att flera år senare få möjlighet att adaptera boken. Nu är tv-världen redo för den här typen av djup och komplexitet. Det här är en ”och-så-levde-de-lyckliga-i-alla-sina-dagar”-historia, men inte nödvändigtvis i den ordningen.” 

Det finns ännu inget officiellt vad gäller antalet avsnittet eller ett planerat premiärdatum. I Sverige förväntas ”Tidsresenärens fru” sändas på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO:s tv-serier