Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix skriver flerårigt avtal med tyska duon bakom ”Dark”: ”Vi ser fram emot att ta nästa steg”

Netflix fortsätter storsatsa i Europa. Nu har man skrivit ett exklusivt avtal med tyska kreatörerna Jantje Friese och Baran bo Odar, duon bakom ”Dark”. 

Avtalet sträcker sig över flera år och gör att Jantje Friese and Baran bo Odar ska skapa, producera nya serier och projekt för Netflix. 

Den tyska duon är upphovsmän till ”Dark”, en av streamingtjänstens mest sedda icke-engelska serier hittills. Inspelningen av en andra säsong pågår för tillfället. 

Erik Barmack, vice president för internationella original på Netflix, säger i ett pressmeddelande: 

”Netflix löfte är underhållning utan landsgränser, och att en serie kan komma från vilket land som helst. Vi är otroligt glada med den här dealen, som fortsätter vårt samarbeta med Bo och Jantje, vars uppfriskande arbete har engagerat tittare världen över. 

Baran bo Odar och Jantje Friese, duon bakom Netflix serie ”Dark”. Foto: Netflix

Baran bo Odar och Jantje Friese säger bland annat i ett gemensamt uttalande:

”Vi är extremt glada att fortsätta och utveckla vårt samarbete med Netflix. Att få uppleva hur våra berättelser och vår vision förstås och älskas globalt går inte att jämföra med något annat i våra karriärer. Vi ser fram emot att ta nästa steg och att fortsätta utmana tittarna med nya idéer. Vi har flera överraskningar på gång.” 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier