SPOILER ALERT

De är med i ”Störst av allt” – så blir Netflix svenska originalserie

Netflix bekräftar nu huvudrollsinnehavarna i streamingtjänstens första svenska originalserie ”Störst av allt”. I ensemblen finns bland andra Hanna Ardéhn, William Spetz, Felix Sandman, David Dencik och Reuben Sallmander. 

Det var i september 2017 som Netflix slog på stora trumman och meddelade att man beställt en första svensk originalserie. 

Samtidigt meddelades att det är FLX som producerar, att serien baseras på Malin Persson Giolitos roman med samma titel och att Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare. 

Nu kommer besked om att inspelningen börjat i Sverige och Kroatien samt att Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh ska regissera de åtta avsnitten. 

Dessutom presenteras seriens huvudensemble och rollista: Hanna Ardéhn, känd från ”30 grader i februari”; William Spetz; Melodifestivalen-tvåan Felix Sandman; den alltid närvarande David Dencik; Reuben Sallmander; Anna Björk; Christopher Wollter; Evin Ahmad; Maria Sundbom; Rebecka Hemse; Helena af Sandeberg; Shanti Roney; Ella Rappich.

 

I samma pressmeddelande skriver Netflix följande om handlingen: ”När en skolskjutning sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

Alltså går det alldeles utmärkt att utgå från att serien landar nära boken, som är en höjdare och som bör läsas innan man kickar igång serien, som för övrigt har premiär någon gång nästa år. 

Pontus Edgren och Martina Håkansson är exekutiva producenter för ”Störst av allt”, som produceras av Fatima Varhos och Frida Asp. 

När det blev klart att FLX skulle göra ”Störst av allt” för Netflix sa Pontus Edgren i en kommentar: 

”Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet”

”Störst av allt”, som har fått den engelska titeln ”Quicksand”, har premiär 2019 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Störst av allt” på Netflix