Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilderna på Skarsgård och Varela i nya filmen ”438 dagar”

Gustaf Skarsgård och Matias Varela under inspelningen av ”438 dagar”, som har premiär hösten 2019 på bio. Foto: Charlie Sperring/Miso Film

Här är de första bilderna på Matias Varela och Gustaf Skarsgård i ”438 dagar”. Filmen baseras på journalisterna Martin Schibbyes och Johan Perssons bok med samma titel och har planerad biopremiär hösten 2019. 

Miso Film och distributören SF Studios släpper nu de första bilderna från inspelningen av ”438 dagar” i Sydafrika. 

Filmen baseras på journalisterna Martin Schibbyes och Johan Perssons bok med samma titel som släpptes 2013 och som handlar om när duon fängslades i den konfliktdrabbade regionen Ogaden i Etiopien. Schibbye och Persson dömdes då till 11 års fängelse. De benådades och släpptes 2012. 

Matias Varela gör rollen som Johan Persson och Gustaf Skarsgård spelar Martin Schibbye.

”Jag är stolt att vara med och berätta en historia som verkligen bör berättas. Där det finns ett patos. Det är två personer som velat göra nånting som är större än deras eget ego. Att få göra detta tillsammans med Gustaf som jag känt i 25 år är jättehäftigt”, säger Matias Varela i en kommentar. 

Gustaf Skarsgård i samma pressmeddelande:

”Det är fantastiskt att få jobba med Matias. Vi får mycket gratis av 25 års vänskap. Vi har gått igenom mycket ihop. Det är en otrolig styrka.”

”438 dagar” regisseras av Jesper Ganslandt, medan Peter Birro har skrivit manus. Planerad biopremiär är det hösten 2019. Foto: Charlie Sperring/Miso Film

”438 dagar” regisseras av Jesper Ganslandt, medan Peter Birro har skrivit manus. I ett pressmeddelande beskrivs filmen som ”en gripande och fascinerande historia som flyttar fokuset från storpolitiken till att handla om vänskap, kärlek och mod.”

Manusförfattaren Peter Birro har tidigare sagt: 

”Johans och Martins historia är så viktig för mig att berätta eftersom den ställer en massa obekväma frågor om Sveriges roll i världen. Men framför allt så handlar det om deras vänskap, om hur man överlever i en livsfarlig situation och om de omöjliga val man tvingas göra för att rädda sitt liv, när man inser att man blivit brickor i ett storpolitiskt spel”. 

”438 dagar” produceras av Miso Film Sverige, i samproduktion med SVT, Film i Väst och i samarbete med DO Productions och med stöd från Svenska Filminstitutet och filmkonsulent Calle Marthin.

”438 dagar” har planerad svensk biopremiär hösten 2019. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om svenska biofilmer