Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Beforeigners” blir första norska originalserien på HBO Nordic: Det handlar serien om, de gör rollerna

”Beforeigners” är HBO Nordics andra originalserie efter Lukas Moodyssons ”Gösta”. På bilden från vänster: upphovsduon Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin, regissören Jens Lien samt skådespelare Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen. Foto: HBO Nordic

HBO Nordic bekräftar nu ”Beforeigners”, streamingtjänstens första norska originalserie. Jens Lien regisserar serien, som är skapad av manusduon bakom ”Lilyhammer”. “Vår idé utforskar effekterna av vad en svallvåg av tidsresande flyktingar från historien har på samhället.” 

Det är i ett pressmeddelande som HBO Nordic för första gången bekräftar att man har beställt ”Beforeigners”, som alltså blir streamingtjänstens andra nordiska originalserie, men den första från Norge. 

Beställningen kommer i fotspåren på ”Gösta”, Lukas Moodyssons serie med premiär 2019. 

Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin, som skrev manus till ”Lilyhammer”, är upphovsduon bakom serien, som ska regisseras av Jens Lien. 

Klart är även att Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen spelar huvudrollerna som rollfigurerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir. 

I pressmeddelandet från HBO Nordic går följande att läsa om handlingen i ”Beforeigners”, som beskrivs som en ”lekfull och humoristisk kriminalhistoria”: ”Ett ljusfenomen uppträder över hela världen. Kraftfulla ljusblixtar sker ute i havet och människor från historien börjar dyka upp. De kommer från tre olika tidsåldrar; stenåldern, vikingatiden och från slutet av 1800-talet. Ingen förstår hur detta kan vara möjligt och människorna från historien – kallade ”beforeigners” – har inget minne av hur det gått till. Bara en sak är säker: de fortsätter att komma och det finns ingen väg tillbaka.”

Vidare om berättelsens kärna: 

”Några år senare; Alfhildr (Krista Kosonen) – som kommer från vikingatiden – paras ihop med den utbrända polisen Lars Haaland (Nicolai Cleve Broch) i polismyndighetens avdelning för integration. När de utreder ett mord på en beforeigner börjar de nysta i en större konspiration bakom mysteriet med de massanlända.”

Nicolai Cleve Broch och Krista Kosonen spelar huvudrollerna i ”Beforeigners” som rollfigurerna Lars Haaland och Alfhildr Enginnsdottir. Foto: HBO Nordic

Anne Bjørnstad och Eilif Skodvin i en kommentar: 

“Vår idé utforskar effekterna av vad en svallvåg av tidsresande flyktingar från historien har på samhället. Det har varit en stor glädje att få utveckla ”Beforeigners” universum tillsammans med HBO:s kreativa team och vi ser mycket fram emot att gjuta liv i den här historien tillsammans med regissören Jens Lien.”

Hanne Palmquist, Commissioning Editor & VP Original Programming på HBO Nordic säger i pressmeddelandet: 

”Beforeigners är en väldigt originell och underhållande nära-framtids-satir som utspelar sig i ett bekant men förändrat samhälle, där samexistens blir något helt nytt. Jag är så stolt över att detta är vår första norska serie; den är rolig, vass och tankeväckande – en sann HBO-serie.”

Hanne Palmquist, Steve Matthews och Antony Root är seriens exekutiva producenter för HBO, som har beställt sex avsnitt på 45 minuter vardera. 

”Beforeigners” produceras av Rubicon TV – ännu finns inget bekräftat premiärdatum på HBO Nordic.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier