Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

NENT Group i avtal med Adult Swim: Nya avsnitt varje månad – premiär 1 augusti på Viafree

Viafree och Adult Swim ska slå sina påsar ihop. Lanseringen sker 1 augusti – från start finns hundratals avsnitt från den amerikanska kabelkanalen.   

Det är i ett pressmeddelande som Nordic Entertainment Group berättar att Adult Swims innehåll ska finnas tillgängligt på Viafree. Startskottet går 1 augusti och då lovar man att hundratals avsnitt av animerade och live-actionkomediserier ska finnas tillgängligt. Därefter läggs nytt innehåll till varje månad. 

Serier som ”Robot Chicken”, ”The Eric Andre Show” och ”Mr Pickles featuring the voice talent Brooke Shields” samt ”Samurai Jack” står på listan och ska textas till svenska. 

Alexander Bastin, SVP och Chef för Viaplay & Viafree på Nordic Entertainment Group säger i pressmeddelandet att samarbetet med Turner, som äger Adult Swim”, är en ”bra match med Viafree och NENT groups tillväxtstrategi för AVOD”. Han fortsätter: 

”Genom att bygga genrespecifika vertikaler med innehåll av toppkvalitet vill vi växa och utöka vårt erbjudande, det känns bra att ha en stark partner som Turner tillsammans med det fantastiska utbud av komediserier som Adult Swim erbjuder som draghjälp.”

Pierre Branco är senior vice president på Turner Northern Europe och konstaterar: 

”Vi är väldigt glada över samarbetet med NENT Group som tar Adult Swim till Viafree som en del av att vi fortsätter kapitalisera på den stora framgång varumärket har haft i USA genom att bygga närvaro på nya marknader. Adult Swim är ett unikt varumärke som attraherar millenials med ett vasst, distinkt och visuellt starkt innehåll som vi ser fram emot att ta till såväl nuvarande som nya fans.”

Det av Adult Swims innehåll som ingår i dealen blir tillgängligt på Viafree med start 1 augusti 2018. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier