Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

”Systrar” nytt relationsdrama i SVT: Premiär julen 2018 – de gör rollerna, detta handlar serien om

”Systrar” är en ny miniserie i SVT med premiär jul/nyår 2018. På bilden syns huvudrollsinnehavarna Mikaela Knapp och Maja Rung. Foto: David Grehn/SVT

Spoiler alert kan nu berätta om en av SVT:s nya dramasatsningar: ”Systrar” är en miniserie av Martina Bigert och Maria Thulin med Mikaela Knapp, Maja Rung och Anna Åström i huvudrollerna. Planerad premiär är det under julen 2018.  

Det blev inte som Karin hade tänkt sig. 

Det är sommaren 1968 och hon har precis blivit klar med journalisthögskolan. Drömjobbet finns på morgontidningen Stockholms Dagblad. Hur det blev? Ett sommarvikariat på en lokaltidning i Ystad. 

Flytten är ett faktum och Karin hyr ett rum hos familjen som både äger tidningen och ett hotell. 

Därefter, och som SVT beskriver handlingen i miniserien, formas en vänskap med ”ägarfamiljens jämnåriga dotter Ingela och strax ansluter även Karins väninna Lottie, som precis debuterat som konstnär, och Karins nya pojkvän Janne från Stockholm”. 

Detta är alltså utgångspunkten för SVT:s nya dramaserie ”Systrar”, som har planerad premiär julen 2018. Inspelningen började i juni. 

Spoiler alert kan nu berätta att Mikaela Knapp gör rollen som Karin, Anna Åström spelar Ingela samt att Maja Rung respektive Hannes Fohlin gestaltar Lottie respektive Janne. 

I övriga roller syns bland andra Livia Millhagen, Jens Hultén, Kim Sullocki samt Henrik Norlén, Sunjatha Conti, Camilla Larsson och Lo Kauppi. 

”Systrar” beskrivs som ett relationsdrama och bygger på ett originalmanus av Martina Bigert och Maria Thulin, som tidigare skrivit bland annat ”Gynekologen i Askim” tillsammans. Kristina Humle regisserar ”Systrars” tre avsnitt. 

”Systrar” produceras av Anagram i samproduktion med SVT, Film i Skåne, Ystad Österlen Filmfond samt Fixafilm. 

”Systrar” har planerad premiär jul/nyår 2018 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-serier