Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Alida Morberg och Bahar Pars i ”Svartsjön” säsong 2 – så blir nya avsnitten med Berg, Stiernstedt

Alida Morberg och Filip Berg på en bild från ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär i TV3 och på Viaplay hösten 2018. Foto: TV3

I höst är ”Svartsjön” tillbaka med en ny säsong. Nu bekräftas att Alida Morberg, Bahar Pars, André Eriksen och David Nzinga finns med i de nya avsnitten, där Filip Berg och Hedda Stiernstedt gör huvudrollerna. 

Som Spoiler alert kunde berätta i april 2017 förnyades ”Svartsjön” – länge har det varit klart att seriens andra säsong ska sändas hösten 2018 i TV3 och på Viaplay. 

Sedan tidigare är det även bekräftat att Filip Berg och Hedda Siernstedt spelar huvudrollerna i de åtta nya avsnitten. 

Nu bekräftas övriga skådespelare i ”Svartsjön” säsong 2 samt delar av handlingen, som är ett prequel (något som inte är konstigt med tanke på hur första säsongen slutade). 

I ett pressmeddelande från TV3 går att läsa att Johan Ceder (Filip Berg) i inledningen av säsong 2 har gått med på att åka till behandlingshem på ön Kallskär. Där lär han känna Minnie (Hedda Stiernstedt), som beskrivs som ”en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn.”

På ön finns även Isabelle – en roll som Alida Morberg spelar – som har har drabbats av psykiska problem och som befinner sig på ön för ”hitta sig själv”. 

Vidare om handlingen: ”Men det är något som inte stämmer på Kallskär. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.”

I samma pressmeddelande säger Alida Morberg: 

”Det finns en stark energi i den här berättelsen. Jag är fascinerad av historia generellt, vad som har hänt på platser och hur det påverkar människor långt senare. Det är även sjukt spännande vad som händer i människors psyken när de tvingas ihop i en grupp, inte minst när flera av dem har personliga problem.”

Bahar Pars gör rollen som Amina, en högpresterande mäklare med missbruksproblem, i ”Svartsjön” säsong 2. Foto: TV3
Filip Berg och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär i TV3, Viafree och på Viaplay hösten 2018. Foto: Joakim Eriksson/TV3

Mikael Newhil är dramachef på Nordic Entertainment Group (tidigare MTG) och säger i en kommentar: 

”Vi är oerhört stolta över den unga starka casten i säsong två av Svartsjön. De som gillade första säsongen kommer inte att bli besvikna, och de som inte sett första säsongen kommer att kunna se den nya nervkittlande säsongen först utan att bli spoilade, det är lyxen med en prequel.”

Utöver nämnda skådespelare är det nu även känt att Bahar Pars spelar Amina, en högpresterande mäklare med missbruksproblem; André Eriksen spelar Uno Leijon, snubben som driver behandlingshemmet; David Nzinga gör rollen som Vincent, en kille som försöker lämna ett kriminellt liv bakom sig; David Larsson spelar Oscar, som kämpar med sin stängda personlighet; Anja Landgré gör rollen som Gittan, vars släkt har ägt ön i mer än 300 år men som har tvingats sälja herrgården till Uno. 

Från första säsongen märks bland andra Valter Skarsgård och Anna Åström, vars rollfigurer fungerar som ett slags brygga mellan den omgången och den nya avsnitten.

Per Simonsson, Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed har skrivit manus till säsong 2 av ”Svartsjön”. Richard Jarnhed och Per Simonsson regisserade de åtta avsnitten, som produceras av Jarowskij med Lotta Westberg som producent.

”Svartsjön” säsong 2 är på 8 avsnitt och har premiär hösten 2018 på TV3 och Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Svartsjön” säsong 2