SPOILER ALERT

Viaplay gör ”Den inre cirkeln” – ny serie med Blondell, Hultkvist, Engdahl baserad på Schlingmanns roman

Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl spelar huvudrollerna i ”Den inre cirkeln”, en ny serie baserad på Per Schlingmanns roman. Foto: Viaplay

Viaplay beställer en ny originalserie baserad på Per Schlingmanns roman ”I maktens öga”. Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl spelar huvudrollerna. ”Det ska bli fantastiskt att ta berättelsen vidare i ett nytt format”, säger Per Schlingmann. Premiären är planerad till 2019. 

MTG meddelar nu att man har beställt nya serien ”Den inre cikeln”, fritt baserad på Per Schlingmanns roman i ”I maktens öga”. Inspelningen startar under Almedalsveckan 2018. Planerad premiär för de åtta avsnitten är det under 2019. 

Klart är även att Nanna Blondell, Ebba Hultkvist Stragne och Niklas Engdahl spelar huvudrollerna samt att Håkan Lindhé (”30 grader i februari”, ”Modus”) är konceptuerande regissör och huvudmanusförfattare. 

Fredrik Ljungberg är programdirektör på Viaplay och säger i ett pressmeddelande: 

”Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av ”House of cards” och ”Empire” där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden.”

I samma pressmeddelande går det att läsa att ”Den inre cirkeln” är en ”berättelse om några människor som lever i eller i närheten av den politiska världens absoluta centrum, under några heta sommardagar i Almedalen.” 

Niklas Engdahl (”Bonusfamiljen”) spelar en karriärsdriven näringsminister, Nanna Blondell (”Hassel”) hans smarta pressekreterare och Ebba Hultkvist Stragne (”Skärgårdsdoktorn”) gör en efterlängtad comeback i en ledande roll.

Per Schlingmann:

”Det ska bli fantastiskt att få ta berättelsen vidare i ett nytt format. Av reaktionerna på boken har jag märkt att intresset är stort kring vad som pågår i kulisserna bakom de polerade politiska utspelen. Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar.”

”Den inre cirkeln” produceras av Håkan Hammarén på Fundament Film. Seriens första säsong är på åtta avsnitt har planerad premiär 2019 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier