Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden på Sofie Gråbøl i ”Vår tid är nu” säsong 2 – premiär för nya avsnitten hösten 2018 i SVT

Hedda Stiernstedt och Sofie Gråbøl i ”Vår tid är nu” säsong, som har premiär hösten 2018 i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Sofie Gråbøl har en betydande rollerna i ”Vår tid är nu” säsong 2. Nu kan Spoiler alert visa den första bilden på den danska skådespelaren från SVT-seriens nya avsnitt. 

December 1955. 

Där och då börjar säsong 2 av ”Vår tid är nu”, SVT-succén vars första omgång sågs av över två miljoner tittare per avsnitt.

SVT beställde redan från börjar 20 avsnitt – dessa spelades in under samma period och delas upp på två omgångar. Sedan dess och som Spoiler alert var först med att berätta har ”Vår tid är nu” förnyats med ytterligare en säsong.

Till hösten väntar alltså tio nya avsnitt med Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Charlie Gustafsson, Josefin Neldén samt Ida Engvoll – men också Sofie Gråbøl. 

Gråbøl är troligtvis fortfarande mest känd som Sarah Lund i danska tv-serien ”Brottet”, men har naturligtvis gjort mycket mer. Senast handlar det exemplevis om huvudrollen i ”Fortitude” samt en av rollerna i Lars von Triers nya och omtvistade film ”The House that Jack Built”.

I andra säsongen av ”Vår tid är nu” spelar Sofie Gråbøl en rollfigur som heter Henriette Winter och som är med i ett antal av de nya avsnitten. 

Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind har skrivit manus till ”Vår tid är nu” säsong 2, medan Anna Zackrisson och Andrea Östlund regisserar. 

Ulf Kvensler har tidigare berättat för mig varför seriens andra omgång börjar 1955: 

”Vi valde den tidpunkten för att det är en milstolpe i restauranghistorien – det var nämligen då Brattsystemet avskaffades, dvs motboken. Man fick alltså nu köpa ut hur mycket öl, vin och sprit man ville på Systembolaget. Tidigare hade man varit tvungen att gå på restaurang för att få tag i mer alkohol än sin ranson, så när motboken försvann blev det lite av en kris för restaurangbranschen. Man gick in för att locka folk med olika matteman och jippon istället. En del av detta kommer vi se även på restaurang DK.”

”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij – Susann Billberg är producent – i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” säsong 2 i SVT