Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Avslöjar: Viaplay och TV3 beställer ”Heder” – ny serie med Rapaport, Röse, Lundqvist och Dufvenius

Alexandra Rapaport och Anja Lundqvist spelar två av huvudrollerna i nya tv-serien ”Heder”, som har premiär på Viaplay och TV3 2019. Foto: Privat.

Spoiler alert kan nu avslöja att Viaplay och TV3 att beställt ”Heder” med Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Eva Röse och Julia Dufvenius i huvudrollerna samt med Sofia Helin som exekutiv producent. Den nya originalserien har premiär 2019. 

Jag kan nu berätta att MTG att beställt ”Heder”, en ny svensk serie som har premiär nästa år på Viaplay och TV3. 

Alexandra Rapaport, Eva Röse, Julia Dufvenius och Anja Lundqvist spelar seriens huvudroller. 

Från början var tanken att Sofia Helin skulle spela en av huvudrollerna, men ”Bron”-skådespelaren har tackat ja till andra projekt och kommer därför inte att kunna medverka. I stället går Eva Röse in i huvudensemblen.  

Sofia Helin finns dock kvar som exekutiv producent för serien. Helin, tillsammans med Rapaport, Dufvenius och Lundqvist, bildar även seriens upphovskvartett. 

Max Andersson, kommunikationschef på Viaplay, bekräftar mina uppgifter och säger:

– Vi tycker att det ska bli superspännande att göra den här serien. Den går helt i linje med vår dramasatsning och adderar något nytt bland våra originalserier. 

Sofia Helin som Saga Norén på en bild från det sista avsnittet någonsin av ”Bron”. Foto: Jens Juncker/SVT

Första säsongen av ”Heder” är på åtta avsnitt. Inspelningen förväntas börja under sensommaren alternativt hösten. Richard Holm, som gjorde alla avsnitt av ”Gåsmamman”, är seriens regissör. Holm är även involverad i manusprocessen, precis som Helin, Rapaport, Lundqvist och Dufvenius. Enligt mina uppgifter tillkommer också en eller flera manusförfattare för att skriva avsnittsmanusen.  

”Heder” är alltså titeln på serien, samtidigt som det även är namnet på den advokatbyrå som ägs av de fyra huvudrollsfigurerna. 

Deras gemensamma mål: att göra världen till en bättre plats. Byrån företräder ofta kvinnliga våldsoffer. 

Enligt mina uppgifter är en av seriens utgångspunkter att firman tar sig an ett fall där en man har hittats död. Sedan: mystiska och oroväckande saker börjar hända. Advokaterna kontaktas på olika sätt av en okänd person, byråns kontor vandaliseras och mycket pekar på att hoten kommer från ett övre samhällsskikt. 

Eva Röse som Maria Wern. Röse är ny en av huvudrollsinnehavarna i nya serien ”Heder”. Foto: Foto: Andreas Lundberg/TV4

Produktionsbolaget Bigster, som ägs av Alexandra Rapaport, Birgitta Wännström och Calle Jansson, producerar ”Heder”.

Birgitta Wännström var även producent för ”Gåsmamman” och en drivande kraft för serien tillsammans med huvudrollsinnehavaren Alexandra Rapaport och regissören Richard Holm. 

Anja Lundqvist sågs senast i ”Modus” och ”Alex” – hon medverkade också i ”Gåsmamman”, då som rollfiguren Kattis. 

Eva Röse är i den här kontexten med känd för sin huvudroll i ”Maria Wern”. Hon spelar även en av huvudrollerna i ”Helt perfekt” i Kanal 5.

Julia Dufvenius har i tv-sammanhang bland annat setts i ”Molanders”, första säsongen av ”Modus” samt Colin Nutleys serie ”Saknad”. 

Sofia Helin är naturligtvis mest känd som Saga Norén i ”Bron”. Helin syns närmast i Josefine Kirkeskovs film ”Lifeboat”, där hon spelar mot Pål Sverre Hagen. 

”Heder” har premiär 2019 på Viaplay och TV3. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier