Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kanal 5 förnyar ”Sommaren med släkten” – bekräftar tredje säsong

Peter Magnusson och Christine Meltzer i ”Sommaren med släkten”, som får en tredje säsong. Foto: Kanal 5

”Sommaren med släkten” fortsätter. Kanal 5 meddelar nu att man förnyar serien för en tredje säsong. ”Jag tror att många kan känna igen sig i vår familj och de situationer som uppstår i serien”, säger Christine Meltzer i en kommentar. 

Det är i ett pressmeddelande som Kanal 5 meddelar att ”Sommaren med släkten” får en tredje säsong. Inspelningen av de nya avsnitten har börjat.  

Christine Meltzer, Peter Magnusson, Rakel Wärmländer, Christopher Wagelin, Anki Lidén och Krister Henriksson samt Jonas Karlsson fortsätter att spela sina respektive rollfigurer även i den nya omgången. 

Utöver det är det även klart att bland andra Martina Haag, Amanda Ooms, Vanna Rosenberg och Marie Robertsson är nykomlingar i serien. David Wiberg, Olle Sarri, Henrik Norlén och Joanna Eriksson återvänder också. 

Lena Strandner är programchef på Discovery Networks Sweden och konstaterar i ett pressmeddelande att ”Sommaren med släkten” har fått ”ett fantastiskt mottagande” (nja och tja) och att tv-serien ständigt ”ökar i popularitet”. 

”Serien sätter fingret på, och skapar underbar humor, av de där jobbiga familjesituationerna vi alla kan relatera till. Vi är glada att meddela att vi nu gör en ytterligare säsong”, säger Lena Strandner också. 

Peter Magnusson i samma pressmeddelande:  

”En stor del av framgången är tack vare att vi har en sådan svårslagen cast. Vi har lyckats få personer som kompletterar varandra väldigt bra. Det kan vara svårt att pricka rätt – men det tycker jag verkligen vi gjort.”

Christine Meltzer: 

”Jag tror att många kan känna igen sig i vår familj och de situationer som uppstår i serien. Jag är otroligt mallig över det genomslag som serien har fått. Inspelningen är i full gång och superstolt och glad är jag.”

Ensemblen i ”Sommaren med släkten”. Foto: Kanal 5

I pressmeddelandet från Kanal 5 går det läsa att ”dramat kring den mysiga sommarstugan som Jens och Åsa aldrig tycks få ta över” fortsätter under seriens tredje säsong. 

Vidare: ”Nu verkar Gunnar ha bestämt sig och tar in en värderingsman. Carro hittar nya grannar att bråka med och Bobo fortsättar att njuta av livet som om inget har hänt.”

”Sommaren med släkten” baseras på det norska formatet ”Neste sommer”. Peter Magnusson och Mikael Syrén skriver de svenska manusen. Syrén regisserar också tillsammans med Sissela Benn och Lena Koppel. 

Serien produceras av Anette Brantin för Art&Bob. Exektutiv producent från Kanal 5 är Lotta Dolk.

Ännu finns inget premiärdatum för säsong 3 av ”Sommaren med släkten” i Kanal 5

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-program