Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Barack och Michelle Obama skriver mångårigt kontrakt med Netflix – ska producera film och tv-serier

Barack Obama och Michelle Obama ska producera film och tv-serier för Netflix. Presidentparet har skrivit på ett unikt och mångårigt kontrakt, bekräftar streamingtjänsten i ett pressmeddelande. ”Barack och jag har alltid trott på styrkan i berättande för att inspirera, för att få oss att tänka annorlunda om världen omkring oss och för att hjälpa oss att öppna våra hjärtan för andra”, säger Michelle Obama i en kommentar.

Michelle Obama och den tidigare amerikanska presidenten Barack Obama har skrivit på ett mångårigt kontrakt med Netflix, bekräftas nu i ett pressmeddelande från streamingtjänsten. 

Planen är att paret Obama ska producera filmer och tv-serier. 

När det gäller innehållet beskrivs det som en blandad påse – det kan potentialen handla om manusbaserat material, dokumentärer eller realityserier. 

Allt innehåll som Barack och Michelle Obama är involverade i kommer vara tillgängligt globalt – i Netflix fall handlar det i skrivande stund om 125 miljoner användare i 190 länder. 

I samband med dealen har Barack och Michelle Obama också startat produktionsbolaget Higher Ground Productions. 

”Barack och jag har alltid trott på styrkan i berättande för att inspirera, för att få oss att tänka annorlunda om världen omkring oss och för att hjälpa oss att öppna våra hjärtan för andra”, säger Michelle Obama bland annat i pressmeddelandet. 

Ted Sarandos är innehållschef på Netflix och konstaterar: 

“Barack och Michelle Obama är bland världens mest respekterade och igenkända offentliga personer och är därför unikt positionerade för att upptäcka och lyfta fram berättelser som kan förändra världen till det bättre. Vi är väldigt stolta att de har valt Netflix.”

Dealen med Netflix är unik på så sätt att tidigare amerikanska presidenter vanligtvis håller sig till att skriva böcker efter tiden i Vita huset. 

Produktionsbolaget och samarbetet med streamingtjänsten är också Barack Obamas första stora projekt sedan han lämnade presidentposten i januari 2017.

I pressmeddelandet från Netflix berättar Barack Obama att en av de saker han tyckte bäst om som president var att ”möta så många fascinerade människor och hjälpa dem att dela med sig av deras erfarenheter till en större publik”. 

Barack Obama säger också: 

Det är också därför Michelle och jag ser fram emot vårt samarbete med Netflix – vi hoppas kunna lyfta fram de talangfulla, inspirerande och kreativa röster som kan främja empati och förståelse mellan människor och hjälpa dem att dela med sig av sina berättelser.”

Redan i mars rapporterade New York Times att Barack och Michelle Obama förhandlade med Netflix – då var detaljerna oklara. 

Ännu finns ingen officiell bekräftelse på vad som är Barack Obamas och Michelle Obamas första produktion hos Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix innehåll