Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Timjan, tupp & tårta” är SVT:s nya matprogram – premiär hösten 2018

Zeina Mourtada, Emma Lindquist, Lisa Lemke, Jimmy Brorsson och Sandra Mastio är matgänget i SVT:s nya tv-program ”Timjan, tupp & tårta”. Foto: Magnus Carlsson/SVT

”Timjan, tupp & tårta” – det är titeln på SVT:s nya matprogram. Programledare är matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke som beskriver det hela som modern hemkunskap för vuxna. Premiär är det hösten 2018 i SVT. 

Det är i ett pressmeddelande som SVT berättar om det nya tv-programmet ”Timjan, tupp & tårta”. Utöver Lisa Lemke medverkar även  Sandra Mastio (”Sveriges Mästerkock” 2015), Zeina Mourtada (hemkunskapslärare med över 100 000 följare på Instagram), Jimmy Brorsson (”Dessertmästarna” 2015) samt skribenten och fotografen Emma Lindquist (driver bloggen Att vara någons fru).

Målet är att bjuda på åtta ”proppfulla program med recept, inspiration och handfasta tips och trix”. 

I pressmeddelandet heter det också att tv-programmet ska bestå av ”smittande matlagningsglädje och tips för både vardag och fest. Här ges till exempel svar på hur man får till bästa brunsåsen, vad som behövs för en fin dukning, om man kan göra sin egen tonic och vad som är hemligheten bakom riktigt bra grillning.”

Avsnitten spelas för tillfället in i Falkenberg i en gammal prästgård. 

Programledaren Lisa Lemke beskriver ”Timjan, tupp & tårta” som hennes ”stora drömprojekt” och som ”ett viktigt program som behövs”.

”Några av de vanligaste frågorna jag får kring matlagning handlar inte om smaktvister och fine dining utan om grunderna. Hur länge håller saker och ting, när ska man faktiskt salta köttet? Vad behöver jag ha hemma och vad gör jag med den överblivna spagettin?”, säger hon och fortsätter: 

”Det här programmet handlar om det: modern hemkunskap för vuxna. Jag bjuder hem fyra människor vars kunskap jag är nyfiken på och tillsammans gör vi på ett program för alla – oavsett vilken nivå du lagar på. Vi tar kål på myter, går tillbaka till grunden, gör smaktester och experiment och framför allt bjuder vi på okomplicerade recept och mycket värme.”

”Timjan, tupp & tårta” är ett format framtaget och producerat av SVT. Första säsongen är på åtta timmeslånga avsnitt. Inspelningen pågår. 

”Timjan, tupp & tårta” har premiär hösten 2018 i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program