Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Astrid Morberg och Per Morberg med i nya actionfilmen ”Calina”: ”Superspännande och lockande”

Astrid Morberg spelar huvudrollen i kommande filmen ”Calina”, där även hennes far Per Morberg har en roll. Foto: Storyline Pictures/Bonnier Brands

Per Morberg ska göra film igen – och spela mot sin dotter Astrid, som har huvudrollen i nya action-thrillern ”Calina”. I ett pressmeddelande beskrivs rollfiguren som en kvinnlig motsvarighet till Jason Bourne. ”Det är kul att göra en spännande karaktär på engelska och att få arbeta med min begåvade dotter Astrid”, säger Per Morberg i en kommentar. 

Per Morberg och Astrid Morberg spelar mot varandra i kommande filmen ”Calina”, som regisseras av Elias Khasho. 

Astrid Morberg gör filmens huvudroll, medan Per Morberg spelar militärbefälet Yaroslav. 

”Det ska bli intressant att jobba med pappa! Han har många år i branschen. Det känns bra att han kan finnas där som stöd. Det här blir min filmdebut. Jag är förväntansfull och taggad! Det känns superspännande och lockande att spela Calina, en tjej med speciella krafter och fysiska förmågor som samtidigt är en mångbottnad karaktär som kämpar med att finna sina rötter och vem hon egentligen är”, säger Astrid Morberg i ett pressmeddelande. 

Per Morberg: 

”Det är kul att göra en spännande karaktär på engelska och att få arbeta med min begåvade dotter Astrid.”

I samma pressmeddelande beskrivs ”Calina” som ”en internationell action-thriller”. Där går även att läsa att filmen utspelar sig i en amerikansk fiskeby samt i den ryska vildmarken. 

Handlingen: ”Calina är ett 18-årigt fosterbarn som får reda på sanningen om sin familj och ger sig iväg på en farlig resa för att hitta sin riktiga mamma och gör samtidigt skrämmande upptäckter om sin egen identitet.”

”Calina” har planerad svensk biopremiär sommaren 2019. Foto: Storyline Pictures

Regissören Elias Khasho: 

”Jag dras till verkligen till genren action/thriller. Min inspiration kommer dels från Hollywood, men även från Asien. De har olika filmspråk som fascinerar mig. Jag vill i denna film kombinera det bästa från båda dessa världar. Jag känner att det är intressant att lyfta fram en stark ung kvinna som huvudperson. Calina är inte en endimensionell karaktär, hon brottas med minnen från det förflutna och strävar efter att finna sin sanna identitet för att bli hel. Jag tror att det är något som många människor kan identifiera sig med.”

Jimmy Nivrén Olsson, som bland annat har skrivit två avsnitt av kommande tv-serien ”Jägarna” med Rolf Lassgård, är manusförfattare till ”Calina”: 

”Calina är i grunden en berättelse om ursprung och sammanhang. Det är en berättelse om att växa upp och om att forma en egen identitet. Historien kombinerar spektakulära ingredienser och spänningsladdade thriller form med en berättelse och tematik av utanförskap och sökande.”

Astrid Morberg om rollen i ”Calina”: ”Det känns superspännande och lockande att spela Calina, en tjej med speciella krafter och fysiska förmågor som samtidigt är en mångbottnad karaktär som kämpar med att finna sina rötter och vem hon egentligen är.” Foto: Storyline Pictures/Bonnier Brands

Mirijam Johansson på Storyline Pictures är producent för ”Calina”: 

”Jag tycker att det är bra och intressant att fokusera på, och lyfta fram, en ung stark kvinna och extra attraktivt i en action-thriller med tanke på att publiken är relativt ung, och det då blir ännu viktigare att lyfta fram kraftfulla och unga kvinnor, speciellt i tider som dessa. Calina känns som den perfekta kvinnliga motsvarigheten till en av mina favorit filmkaraktärer, Jason Bourne, men nu är det dags att göra filmens hjälte som kvinna genom superbegåvande Astrid Morberg.”

I rollistan finner vi förutom Astrid Morberg och Per Morberg även Jarmo Mäkinen, Robin Stegmar, Nick Söderblom, Nadja Sofi och Michael Bow.

Inspelningen av filmen startar i augusti och sker i Skandinavien. 

”Calina” har planerad svensk biopremiär sommaren 2019. 

Mattias Begrqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya svenska filmer