SPOILER ALERT

SF Studios gör ny film om Pelle Svanslös – premiär julen 2019

Den nya animerade filmen om Pelle Svanslös har planerad biopremiär julen 2019. Foto: SF Studios

SF Studios gör en ny animerad film om Pelle Svanslös – planerad premiär är det julen 2019. ”Vi ser en oändlig möjlighet att via Pelle och alla de andra katterna i hans värld, berätta om dilemman och ställa frågor som är angelägna och tillgängliga för barn även i vår tid”, säger filmens ena producent Jon Nohrstedt. 

Det är i ett pressmeddelande som SF Studios meddelar att man startar inspelningen av en ny film om Pelle Svanslös. Biopremiären är planerad till julen 2019. 

Johan Bogaeus har skrivit manuset, vars utgångspunkt är att att kattungen Pelle lever ”ett härligt och skyddat liv ute på landet, tillsammans med Birgitta, den flicka som älskar honom så mycket. När ett ruskigt oväder för honom alldeles ensam hela vägen till staden Uppsala så hamnar han i en för honom främmande värld. Han får nya vänner men ställs också inför svåra utmaningar. Vågar han fortsätta vara snäll? Räcker han till för att bli hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen?”. 

Christian Ryltenius – han har tidigare bland annat gjort ”Bamse och tjuvstaden” och ”Bamse och häxans dotter”- regisserar de nya animerade filmen om Pelle Svanslös. 

Producenten Jon Nohrstedt säger i pressmeddelandet: 

”Pelle Svanslös är en tidlös karaktär och berättelserna om honom och de andra kattkaraktärerna genomsyras av en idealism av snällhet, civilkurage och allas lika värde. Vi ser en oändlig möjlighet att via Pelle och alla de andra katterna i hans värld, berätta om dilemman och ställa frågor som är angelägna och tillgängliga för barn även i vår tid.”

Filmen andra producent, Gila Bergqvist Ulfung:

”Vi vill göra en fantastisk film fylld av färg och musik som via Pelles längtan efter kärleken och hans fina inställning till livet – att alltid våga vara snäll – tar oss på en bergochdalbana mellan roliga och egensinniga katter. Det är en historia med ett tema som är universellt oavsett land, nationalitet och ålder.”

Filmen om Pelle Svanslös är en SF Studios produktion i samproduktion med SVT, Film i Väst, Bonnierförlagen, Sluggerfilm samt med stöd av Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond.

Planerad biopremiär är det runt julen 2019.  

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om dina favoritserier