Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SVT gör ny svensk ungdomsserie – planerad premiär våren 2019 i Play

svtlogga2

Ishockey och musik. Dessutom: drömmar, kärlek, vänskap och rivalitet. ”Eagles” är en ny svensk ungdomsserie med planerad premiär våren 2019 i SVT Play. 

SVT bekräftar nu att man arbetar med en kommande serie som har arbetstiteln ”Eagles” och som riktar sig till äldre ungdomar i åldern 16-19.

Inspelningen är planerad att börja till hösten och serien har tänkt premiär våren 2019 i SVT Play och ska senare även sändas i SVT.

Sanne Övermark är projektledare för ”Eagles” och skriver bland annat i ett mejl:

”Casting startar nu som det står i annonsen som delats och inspelning sker till hösten i södra Sverige. Mycket mer än så kan vi inte säga i nuläget.”

Och underligt vore annat.

Manusen för ”Eagles” skrivs fortfarande och mycket kan ändras längs vägen, därav också hemlighetsmakeriet kring handlingen så som den ser ut i dag.

Däremot poängterar både SVT och seriens upphovsman Stefan H Lindén att ”Eagles” inte är något slags försök att göra en remake eller en svensk version av NRK:s ”Skam”, utan att serien bygger på en originalidé av Lindén.

– Det är en ungdomsserie som utspelar sig i en svensk småstad och handlar om drömmar, kärlek, vänskap och rivalitet – även ishockey och musik är involverat, säger Stefan H Lindén.

Är det rimligt att göra kopplingar till ”Skam”?

– Jag tror att att vi alla gör kopplingar till ”Skam” och då på väldigt många saker, men det här är en originalidé som är för samma målgrupp, säger Stefan H Lindén och fortsätter:

– Det som är vårt fokus nu är våra provfilmningar runt om i landet och vi vill verkligen att så många som möjligt ska komma. Det ska bli otroligt kul att göra provfilmningarna och leta efter unga nya talanger.

Stefan H Lindén vill ännu inte uppge om ”Eagles” är en serie vars huvudpersoner primärt spelas av killar eller tjejer eller både och. Inte heller antalet avsnitt eller avsnittens längd är något som det finns information om i dagsläget.

En kanske inte allt för vild gissning är att arbetstiteln ”Eagles” syftar på ett hockeylag och att det är runt det som man bygger seriens dramatik.

”Eagles”, som alltså kan komma att byta titel fram tills det att det är dags för första avsnittet att sändas, har planerad premiär våren 2019 i SVT Play och sänds senare i SVT. Serien produceras av New Stories.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-serier