Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Carolina Neuraths bok ”Fartblinda” blir serie – premiär 2019 på C More, Jens Jonsson regisserar

cmore

C More och TV4 bekräftar nu att man gett grönt ljus till ”Fartblinda”, en ny thrillerserie baserad på Carolina Neuraths roman. Jens Jonsson är även klar som regissör för serien, som har premiär 2019 på C More. 

Det var i början av 2016 som produktionsbolaget FLX meddelade att man köpt rättigheterna till Carolina Neuraths roman ”Fartblinda”.

I oktober 2017 berättade TV4 och C More att man hade en serie baserad på boken i utveckling – nu bekräftar man att serien blir av och att Jens Jonsson kommer regissera de åtta avsnitten som är första säsongen.

Jesper Harrie (bland annat ”Bonusfamiljen” och ”Solsidan”) är huvudmanusförfattare för den nya tv-serien. Även Maria Karlsson (”Snabba cash”) och Jonas Bonnier skriver manus.

Jens Jonsson har tidigare regisserat filmer som ”Ping-pongkingen” och ”Snabba cash – Livet Deluxe”. Han är dessutom regissör för den kommande tv-serien ”Jägarna”, som även den ska sändas på C More och TV4 och där Rolf Lassgård spelar huvudrollen.

– Det har fungerat väldigt bra med ”Jägarna” och vi tycker väldigt mycket om Jens, så det var inget komplicerat beslut att ha honom som regissör för ”Fartblinda”, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4, till mig.

Produktionsbolaget FLX har även köpt rättigheterna till Carolina Neuraths andra bok, ”Gränslösa”. Jag frågar Josefine Tengblad hur möjligheterna ser ut för en andra säsong av serien, som i så fall skulle baseras på ”Gränslösa”.

Svaret:

– Det är lite tidigt att säga redan nu. Vi har inte ens börjat inspelningen och satt den här världen. Vi är i slutfas med manus och cast, så först måste vi landa i alla bitar och sedan prata vidare, men det är klart att vi har tankar på en fortsättning.

I ett internationellt pressmeddelande som skickades ut på måndagen säger Pontus Edgren, vd på FLX, bland annat att ”Fartblinda” är en ”karaktärsdriven thriller som följer personer som är långt från perfekta” och att de ”konfronteras med extraordinära omständigheter.”

I samma pressmeddelande lyfter Josefine Tengblad att serien följer en ”smart, intelligent, ung kvinna i huvudrollen” och att den baseras på en delvis sann historia.

Rolf Lassgård och regissören Jens Jonsson. Foto: C More
Rolf Lassgård och Jens Jonsson. Den senare ska utöver kommande tv-serien ”Jägarna”, även regissera en ny serie baserad på Carolina Neuraths bok ”Fartblinda”.  Foto: C More

Carolina Neuraths debutroman ”Fartblinda” släpptes i januari 2016 och handlar om ekonomijournalisten Beatrice Farkas. På Piratförlagets hemsida beskrivs boken som ”en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden” och som ”delvis inspirerad av verkligheten”.

Mer om handlingen: ”Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar. Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande. En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.”

Tv-serien ”Fartblinda” är en samproduktion mellan FLX, C More/TV4 och Filmregion Stockholm-Mälardalen.

Inspelningen av serien börjar senare i år med planerad premiär på C More under 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Fartblinda” på C More/TV4