SPOILER ALERT

”Den som dräper” gör comeback med ny säsong på Viaplay 2019

Natalie Madueño och Kenneth M. Christensen spelar huvudrollerna i nya "Den som dräper", som har premiär 2019 på Viaplay. Foto: Per Arnesen/Viaplay
Natalie Madueño och Kenneth M. Christensen spelar huvudrollerna i nya ”Den som dräper”, som har premiär 2019 på Viaplay. Foto: Per Arnesen/Viaplay

”Den som dräper” gör comeback. 2019 har åtta nya avsnitt av den danska serien premiär på Viaplay. 

Det var 2011 som en första omgång av ”Den som dräper” sändes i Danmark för att senare visas i TV4.

Nu gör produktionsbolaget Miso Film en andra säsong av serien; åtta nya avsnitt har premiär i början av 2019 på Viaplay.

Kenneth M. Christensen och Natalie Madueño spelar huvudrollerna i nya ”Den som dräper”. Han är polisutredare, hon psykolog och enligt ett pressmeddelande ska de ”sätta stopp för seriemördaren som ständigt har ögonen på dem.”

Vidare går följande att läsa om handlingen: ”För att rädda nästa offer måste de kombinera klassisk utredningsteknik med psykologi för att finna små, men avgörande, detaljer. En invecklad utredning som växer i komplexitet  i takt med att gärningsmannens sinne och handlingar blir alltmer desperata.”

Den andra säsongen av ”Den som dräper” regisseras av Carsten Myllerup, medan Ina Bruhn (”Dicte”), Per Daumiller (”Gisslantagningen”) och Tine Krull Petersen (”Dicte”) har skrivit manus.

Jakob Mejlhede, MTG EVP och chef för utveckling och inköp av program på MTG, säger i en kommentar:

”Ett helt land trollbands av första säsongen av det här fantastiska formatet. Med den nya versionen av ”Den som dräper” blir det ännu mer nervkittlande upplevelser där vi fortsätter utveckla Viaplays position som Nordens ledande streamingtjänst.”

Alexander Bastin på Viaplay:

”Vi är väldig stolta över att få möjligheten att följa upp en sådan spännande serie som fängslat en miljonpublik världen över. Den andra säsongen skiljer sig från många andra thrillers, då detta är en ”whydunnit” snarare än en ”whodunnit” berättelse. I en stark visuell design vidareutvecklas inte bara den första säsongen men även den Skandinaviska krimgenren.”

Jonas Allen på Miso Film om nya ”Den som dräper”:

”Den nya säsongen är en komplett omstart med en ny vinkel, nya aktörer med en genomgående brottshistoria som utspelar sig över åtta avsnitt. Många danskar och även en stor internationell publik följde den första säsongen och de ser fram emot en helt ny och nervkittlande serie.”

”Den som dräper” säsong 2 är en originalserie för Viaplay och har premiär i början av 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier