Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Glädjebeskedet: ”Innan vi dör” fortsätter – klart med säsong 2

"Innan vi dör" förnyas. Säsong 2 har premiär hösten 2019 i SVT. Adam Pålsson och Marie Richardson spelar huvudrollerna även i de åtta nya avsnitten. Foto: Peder Cederling/SVT
”Innan vi dör” förnyas. Säsong 2 har premiär hösten 2019 i SVT. Adam Pålsson och Marie Richardson spelar huvudrollerna även i de åtta nya avsnitten. Foto: Peder Cederling/SVT

Här är ett härligt glädjebesked: SVT förnyar ”Innan vi dör” för en andra säsong. Bekräftat är också att Adam Pålsson och Marie Richardson är tillbaka i sina roller och att planerad premiär är hösten 2019. ”Ingen kommer bli besviken”, säger Marie Richardson. 

”Innan vi dör” hyllades nyligen av Ricky Gervais och är en av de senaste årens mest omtalade svenska kriminalserier internationellt – nu kan jag berätta att SVT förnyar serien  för en andra säsong.

Marie Richardson och Adam Pålsson kommer återigen spela huvudrollerna som Hanna och Christian. Bekräftat är också att Magnus Krepper, Rickard Forsgren samt Sandra Redlaff medverkar i de nya avsnitten, som är åtta till antalet och skrivs av Niklas Rockström och Wilhelm Berman.

Anna Croneman är programchef för drama på SVT. Hon bekräftar att serien förnyas och säger i en kommentar:

”Det känns väldigt roligt att får erbjuda publiken en till säsong av denna succéserie, en personlig favorit för många, inte bara för mig och Ricky Gervais. Nu ska tittarna få lära känna Hanna och hennes son Christian ännu bättre i en ny historia som är både vansinnigt spännande och helt överraskande.”

Som bekant tvingades Christian i slutet av första säsongen fly utomlands efter hans tid som infiltratör hos familjen Mimica. Samtidigt fick hans mor Hanna i uppdrag att identifiera läckan på polisens enhet för organiserad brottslighet.

När de nya avsnitten börjar har Hanna fått upp spår efter läckan, något som leder henne i en skrämmande riktning. Då, och väldigt plötsligt dyker Christian upp i Stockholm.

”Det ska bli otroligt spännande att gå in i Hannas och Christians värld igen och se hur de går vidare med sin relation. Det var ju starka känslor mellan mor och son i första säsongen, som började med ett stort avstånd. Det var en riktigt trasig relation ändå tills de tvingades börja samarbeta”, skriver Marie Richardson i ett sms och fortsätter:

”Jag har läst synopsis för säsong 2 och det är strålande och spännande plot. Ingen kommer bli besviken.”

Foto: Peter Cederling/SVT
Marie Richardson och Adam Pålsson på en bild från säsong 1 av ”Innan vi dör”. Foto: Peter Cederling/SVT

Inspelningen av ”Innan vi dör” säsong 2 börjar i september. Nu finns även Viaplay med som samproducent, vilket gör att de nya avsnitten blir tillgängliga på streamingtjänsten kort efter sändning i SVT,

Fredrik Ljungberg är programchef på Viaplay och säger:

”Vi är väldigt stolta över Viaplays samarbete med SVT och ser fram emot att släppa andra säsongen av tittarsuccén ”Innan vi dör” tre månader efter SVT-premiären.”

Den första säsongen av ”Innan vi dör” hade premiär i mitten av januari 2017 i SVT. Intresset var från start stort och fortsatte att vara det under de tio avsnitten. Så här landade tittarsiffrorna:

AVSNITT 1: 1 407 000

AVSNITT 2: 1 331 000

AVSNITT 3: 1 328 000

AVSNITT 4: 1 298 000

AVSNITT 5: 1 276 000

AVSNITT 6: 1 232 000

AVSNITT 7: 1 277 000

AVSNITT 8: 1 352 000

AVSNITT 9: 1 272 000

AVSNITT 10: 1 288 000

Samtidigt gick ”Innan vi dör” även starkt i SVT Play, och när första säsongen var slut sa Anna Croneman till mig:

”Vi är otroligt glada för seriens framgång hos både publik och kritiker och vi har naturligtvis startat diskussionen kring en säsong 2.”

Nu har de diskussionerna alltså blivit ett produktionsbeslut som gör att inspelningen för säsong 2 drar i gång efter sommaren.

Maria Nordenberg och Fredrik Heinig är producenter för ”Innan vi dör”, som en är samproduktion mellan SVT, Viaplay och Filmregion Stockholm-Mälardalen/Film Capital Stockholm. Serien produceras av BRF.

”Innan vi dör” säsong 2 är på åtta avsnitt och har premiär hösten 2019 i SVT.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Innan vi dör”