Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4 avslöjar hemligheten – här är förändringen i nya ”Beck”-filmen

Kristofer Hivju, Peter Haber, Jennie Silfverhjelm, Elmira Arikan, Anna Asp och Måns Nathanaelson medverkar i "Beck - utan uppsåt". Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4
Kristofer Hivju, Peter Haber, Jennie Silfverhjelm, Elmira Arikan, Anna Asp och Måns Nathanaelson medverkar i ”Beck – utan uppsåt”. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4

Martin Beck tar ett steg åt sidan – här är den stora förändringen i de nya ”Beck”-filmerna. ”Martin Beck kan känna sig riktigt nöjd med sin rekrytering. Även om allt självklart har sitt pris”, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för filmerna.

Först gick han i pension. Sedan kom han tillbaka i en ny tjänst.

Och nu, i den tredje av sammanlagt fyra nya ”Beck”-filmer, fortsätter förändringen.

Rollfiguren Martin Beck (Peter Haber) har som bekant länge varit chef och en central punkt för ”Beck”-gruppen i de filmer som bär hans namn.

Icke så längre alltså.

Samtidigt och som vi vet sedan tidigare får Steinar Hovland (Kristofer Hivju) fortsätta jobba som polis i stället för att ta ett kliv uppåt i hierarkin.

I ”Beck – utan uppsåt” gör Alexandra ”Alex” Beijer entré som ny gruppchef, vilket enligt ett pressmeddelande ska tas emot med ”blandande känslor” bland övriga rollfigurer i filmen.

Jennie Silfverhjelm gör rollen som Alexandra ”Alex” Beijer. Som kanske bekant introducerades hennes rollfiguren i ”Beck – ditt eget blod” i och då i samband med att Steinar Hovland reste till Jordanien.

Alex Beijer jobbade då för Interpol och som det går att läsa i pressmeddelandet var ”kemin mellan dem var omedelbar. När Steinar och Alex möts nästa gång är det för att konkurrera om samma jobb – Martin Becks tidigare tjänst.”

I samma pressmeddelande säger Jennie Silfverhjelm:

”Jag har följt ”Beck”-filmerna genom åren och känner mig otroligt hedrad att som första kvinna få axla rollen som gruppchef. Min karaktär Alex kliver in i en tuff värld med både styrka och sårbarhet som jag tror kommer att tillföra ny dynamik i Beck-gruppen.”

Peter Haber som Martin Beck och Jennie Silfverhjelm som Alexandra Beijer i "Beck - utan uppsåt". Foto: Baldur Bragason/Filmlance/C More
Peter Haber som Martin Beck och Jennie Silfverhjelm som Alexandra Beijer i ”Beck – utan uppsåt”. Foto: Baldur Bragason/Filmlance/C More
"Beck - utan uppsåt har premiär 3 mars på C More och sänds senare i TV4. Foto: Baldur Bragason/Filmlance/C More
”Beck – utan uppsåt har premiär 3 mars på C More och sänds senare i TV4. Foto: Baldur Bragason/Filmlance/C More

Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för ”Beck-filmerna och säger i en kommentar:

”Vi är väldigt glada att få hälsa Jennie Silfverhjelm välkommen till Beck-gruppen! Hennes mångfacetterade karaktär Alex känns väldigt självklar i teamet, så Martin Beck kan känna sig riktigt nöjd med sin rekrytering. Även om allt självklart har sitt pris.”

Jennie Silfverhjelm ingår i den fasta ensemblen på Dramaten och tidigare synts i bland annat ”Gentlemen”, ”Call Girl”, ”Torka aldrig tårar utan handskar” samt ”All inclusive”. För rollen i den senare filmen nominerades Silfverhjelm till en Guldbagge.

I ”Beck – utan uppsåt” hittas en kvinna med skyddad identitet mördad i sitt hem. Enligt C More blir det ”början på en otäck historia fylld av maktutövande, våld och kvinnomisshandel och ett fall som tar flera överraskande vändningar.”

”Beck – utan uppsåt” ha premiär 3 mars på C More och sänds senare under året på TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om de nya ”Beck”-filmerna