Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Niklas Ekstedt gör originalserie för Viaplay – så blir ”Four Hands Menu”

Niklas Ekstedt gör en ny dokumentärserie för Viaplay. "Four Hands Menu" har premiär hösten 2018. Foto: Karl Bjurenstedt/Viaplay
Niklas Ekstedt gör en ny dokumentärserie för Viaplay. ”Four Hands Menu” har premiär hösten 2018. Foto: Karl Bjurenstedt/Viaplay

Svenska stjärnkocken Niklas Ekstedt gör en dokumentärserie för Viaplay. ”Four Hands Menu” har planerad premiär hösten 2018 på streamingtjästen  och sägs bjuda på en unik inblick bakom kulisserna i matvärlden. ”Det blir vinter möter sommar, brunbjörn möter vithaj, säger Niklas Ekstedt om det nya programmet. 

Sex avsnitt. Några av de mest omtalade kockarna i världen. Och Niklas Ekstedt i en central roll som ett slags matciceron.

”Four Hands Menu” är en dokumentärserie som i varje nytt avsnitt följer ”ett nytt sällsynt möte mellan två originella toppkockar för att laga en kreativ middag tillsammans; utan varken skyddsnät, förutbestämda recept, ingredienser eller regler.”

I ett pressmeddelande som förväntas skickas ut på onsdagen berättas också att ”Four Hands Menu” är en originalserie för Viaplay som har planerad premiär hösten 2018.

I en kommentar säger Niklas Ekstedt:

”En så kallad “four hands menu” är ett existerande och populärt begrepp bland oss kockar. För mig har det alltid blivit grymma möten där oväntade idéer och spännande samtal uppstått. I programmet möter jag en kock som är väldigt olik mig och vi är vana vid helt olika råvaror och tekniker. Det blir vinter möter sommar, brunbjörn möter vithaj.”

Förutom Niklas Ekstedt syns bland andra stjärnkockarna Poul Andrias Ziska och Esben Holmboe Bang.

Alexander Bastin är SVP och Head of Viaplay & Viafree och kommenterar den nya originalserien så här:

”Four Hands Menu är Viaplays första matdokumentär som dessutom ger våra tittare en unik inblick i ett gastronomiskt fenomen som tidigare bara varit känt bland kockar. Det är ytterligare ett steg i att erbjuda våra kunder ny och spännande underhållning som både engagerar och håller högsta kvalité.”

”Four Hands Menu” är utvecklad av Niklas Ekstedt och Zodiak Factory och produceras alltså av Mastiff. Där är Martilda Snöwall vd. Hon lyfter fram seriens visuella kvaliteter:

”Dokumentärserien är ambitiöst filmad på några av världens mest spektakulära restauranger och platser, allt från Färöarna till Filippinerna. Vi är stolta över att kunna göra en så stor internationell produktion med några av världens mest eftersökta kockar.”

Första säsongen av ”Four Hans Menu” är på sex avsnitt och har premiär hösten 2018 på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier