Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

FLX gör ny serie för SVT: Så blir ”Andra åket” – premiär till hösten

"Andra åket" är en ny serie från produktionsbolaget FLX med premiär hösten 2018 i SVT. Bland andra Felix Herngren regisserar. Foto: FLX
”Andra åket” är en ny serie från produktionsbolaget FLX med premiär hösten 2018 i SVT. Bland andra Felix Herngren regisserar. Foto: FLX

FLX gör ytterligare en ny serie för SVT. ”Andra åket” beskrivs som en familjekomedi och har planerad premiär hösten 2018. ”SVT ska vara oslagbara i genren familjekomedi – jag hoppas och tror att vi ska visa det med Andra åket”, säger dramachefen Anna Croneman i en kommentar. 

Inspelningen av ”Andra åket”, en ny serie från produktionsbolaget FLX, har börjat.

I ett pressmeddelande beskriver SVT det hela som en ”familjekomedi” som har Sanna Sundqvist och Jakob Setterberg i huvudrollerna.

I samma pressmeddelande går man också igenom handlingen, som till en början fokuserar på rollfiguren Madde, som är ”född och uppvuxen i Björkfjället, en liten skidort allra längst upp i norr där hennes mamma driver ett mindre hotell.”

När kökschefen går bort bestämmer sig Maddes mamma för att gå i pension. ”Madde och Petter ser en chans till ett nytt liv öppna sig, ett andra åk? Tillsammans med sin tweeny-dotter packar dom in sig i bilen från Storstan och flyttar norrut.”

I rollistan finns också Ida Engvoll, William Spetz, Bert-Åke Varg, Mattias Fransson samt Lena T Hansson.

Anna Croneman är dramachef på SVT och säger i en kommentar:

”Solsidan landade hos sin stora, hängivna publik under vitt och fräscht-eran. Men nu är köken färdigrenoverade och livsstilsångesten handlar om helt andra saker – det är ju inte hållbart att leva som vi gör! Med sedvanlig pricksäkerhet är produktionsbolaget FLX tillbaka med en familjekomedi om en familj som beslutar sig för att starta ett nytt liv långt bort från storstadens stress.”

Anna Croneman fortsätter:

”Efter framgångarna med Bonusfamiljen har vi det stora nöjet att återigen samarbeta med det proffsiga kollektivet på FLX, och med Felix Herngren – som författare och regissör. SVT ska vara oslagbara i genren familjekomedi – jag hoppas och tror att vi ska visa det med Andra åket.”

Bland seriens manusförfattare och regissörer finns ett antal välkända FLX-namn som gjort flera av produktionsbolaget tidigare serier och filmer.

Felix Herngren, Martin Persson och Eddie Åhgren står för regin, medan Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Sara Marmnäs-Andersson, Niclas Carlsson och Herngren har skrivit manus.

”Andra åket” samproduceras av SVT, FLX och Filmpool Nord och har planerad premiär hösten 2018 i SVT.

Kontakta Mattias Bergqvist på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på facebook för det senaste om SVT:s tv-program