SPOILER ALERT

MTG köper rättigheterna till PGA European Tour fram till 2024

mtg

MTG har säkrat rättigheterna till PGA European Tour i ytterligare sex år. “Det här är en ”hole in one” för alla golffans”, säger Peter Nørrelund, MTG EVP och VD för MTG Sport. 

Rolex Series, World Golf Championships, Ryder Cup – MTG meddelar i ett pressmeddelande att man köpt de nordiska rättigheterna till tävlingarna inom golfens PGA European Tour i ytterligare sex år. Självklart kommer allt det här att sändas på Viaplay och Viasat Golf.

Peter Nørrelund, MTG EVP och VD för MTG Sport, säger i samma pressmeddelande:

”Det här är en ”hole in one” för alla golffans – tre fantastiska tävlingar som förstärker Viaplays och Viasat Golfs status som de främsta golfdestinationerna i Norden. Det är väldigt roligt att vi nu förlänger det här långsiktiga avtalet under ett Ryder Cup-år och kan erbjuda våra tittare varje utslag och nagelbitande puttar i direktsändning från den här storslagna turneringen.”

Keith Pelley har den snitsiga titeln Chief Executive för The European Tour och säger bland annat i en kommentar:

”Golfintresset i Norden är enormt med Sveriges Henrik Stenson som vann The Open Championship 2016. Här har vi även Thorbjørn Olesen och Lucas Bjerregaard från Danmark som vann den nya turnering GolfSixes i somras, samt Finlands Tapio Pulkkanen som hamnade i toppen inom Challenge Tour Rankings vid förra säsongens avslutning. Lägg dessutom till att lag Europa förs in i Ryder Cup i Frankrike av den mycket duktige dansken Thomas Bjørn, och du har en spektakulär uppsättning golf som tittare över hela Norden kan njuta av under de kommande månaderna och åren.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om tv-serier på Viaplay