Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Fördjupning i ”Altered Carbon” – hur nära är framtidsdystopin?

Joel Kinnaman spelar huvudrollen i Netflix originalserie "Altered Carbon", som har premiär 2 februari 2018. Foto: Netflix
Joel Kinnaman spelar huvudrollen i Netflix originalserie ”Altered Carbon”, som har premiär 2 februari 2018. Foto: Netflix

Joel Kinnaman spelar huvudrollen i Netflix storsatsning ”Altered Carbon”. Serien utspelar sig i en framtidsdystopi som mycket väl kan bli verklighet – i alla fall om man ska tro experterna i ett nytt klipp från streamingtjänsten. 

Neil deGrasse Tyson är berättarrösten för den minidokumentär som Netflix nu släpper inför premiären av ”Altered Carbon”, den nya originalserien där Joel Kinnaman spelar huvudrollen.

Tankenöten i klippet, som har fått titeln ”Altered Carbon: The History of Immortality” handlar om framtiden så som den ser ut i serien kan bli verklighet? Bland annat skriver i förhandsmaterialet att ”frön till tekniken mycket väl kan finnas redan i dag”.

Foto: Netflix
”Altered Carbon” uppges vara en av Netflix dyraste produktioner någonsin. Foto: Netflix

”Altered Carbon” baseras på Richard K. Morgans roman med samma titel. Seriens första säsong är på tio avsnitt och enligt amerikanska medier är det här en av Netflix dyraste produktioner någonsin.

Joel Kinnaman gör rollen som Takeshi Kovacs i serien som utspelar sig i ”en framtid där det mänskliga medvetandet kan digitaliseras, laddas ner till en ”hjärnbarkstack” och placeras i nya kroppar, kallade fodral.”

Kinnamans rollfigur väcks till liv efter ett antal hundra i år i ett digitalt fängelse  och då för att utreda mordet på Laurens Bancroft (James Purefoy) – världens mest förmögna man.

Bakom serien står manusförfattaren och producenten Laeta Kalogridis – hon har försökt få till en film eller serie av Richard Morgans bok under lång tid.

Utöver Joel Kinnaman finns bland andra James Purefoy, Martha Higareda, Dichen Lachman, Will Yun Lee, Ato Essandoh och Renee Elise Goldsberry i rollistan.

”Altered Carbon” har premiär 2 februari 2018 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Altered Carbon” på Netflix