SPOILER ALERT

Frank Dorsin om ”Bonusfamiljen”: ”Kul att se att Eddie har utvecklats”

Erik Johansson och Frank Dorsin på en bild från "Bonusfamiljen" säsong 2 i SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT
Erik Johansson och Frank Dorsin på en bild från ”Bonusfamiljen” säsong 2 i SVT. Foto: Ulrika Malm/SVT

Frank Dorsin fick sitt genombrott i ”Bonusfamiljen”. När seriens andra säsong börjar i SVT vet han precis vad han vill att rollfiguren Eddie ska få uppleva. ”Jag skulle vilja se hur Eddie är när han har en tjej och hur han reagerar på det”, säger Frank Dorsin.  

Han var ett utropstecken direkt. Med rollen som Eddie i ”Bonusfamiljen” tog Frank Dorsin de svenska tv-tittarna som en virvelvind.

Första gången Frank Dorsin provfilmade för Felix Herngren kom han direkt från fotbollsträningen. Flera skådespelare fanns på plats i konferensrummet – Frank var sen. Felix Herngren hade dessutom skrivit om scenen i sista minut och Frank Dorsin hade inte haft någon chans att läsa på – han hade ju gått i skolan på dagen.

”Franks mamma får vänta utanför och vi startar med att jag berättar igenom situationen och vad som händer. Frank uppslukas fullkomligt av scenen och börjar spela scenen innan någon hinner fatta vad som händer. Och han var förstås lysande. Han fick då rollen på stående fot”, har Felix Herngren tidigare berättat.

Genomslaget blev stort och Frank Dorsin en person som sågs av miljonpublik en gång veckan. Hans mor och far, Hanna och Henrik Dorsin, är båda skådespelare med flera år i branschen.

– Jag har fått flera råd av dom, men ett speciellt är ”du ska inte tro att du är något extra bara för att du syns på tv. Du är bara en vanlig människa som står framför en kamera. Du är inte en kung och det ska vara rättvist och du ska inte få någon service bara för att du syns på tv”, säger Frank Dorsin nu.

Vera Vitali och Frank Dorsin spelar Lisa respektive Eddie i "Bonusfamiljen". Foto: Ulrika Malm/SVT
Vera Vitali och Frank Dorsin spelar Lisa respektive Eddie i ”Bonusfamiljen”. Foto: Ulrika Malm/SVT

När ”Bonusfamiljen” är tillbaka med ytterligare en säsong är Frank Dorsin självklart med. Hans rollfigur Eddie växer, tar plats på ett annat sätt och utvecklas under de tio avsnitt som väntar med start den 29 januari i SVT.

Märkbart blir framför allt hur relationen mellan Eddie och Patrik (Erik Johansson) förändras  under säsongen.

– Jag tror att Eddie har vänt sig lite mer mot Patrik och förstår Patrik mer. Samma gäller för Patrik, han förstår Eddie bättre nu. De klickar mer, även om det fortfarande inte är jättemycket, säger Frank Dorsin och fortsätter:

– Jag tycker det är roligt och kul att se att Eddie har utvecklats och att han inte är kvar i samma som han var i första säsongen.

Ja, nu finns ju fler möjligheter att göra annat med Eddie, eller hur?

– Det finns det, absolut.

Tycker du att det är svårt att hoppa mellan olika känslolägen. Du kan ju snabbt gå från ilska till ett slags charmig värme.

– Det tycker jag faktiskt inte.

Det är inga problem för dig?

– Nej, det är det faktiskt inte.

Var kommer det ifrån tror du?

– Jag vet inte. Jag ska inte skryta, men jag vet ärligt talat inte.

Finns det några scener som du tycker är mer utmanande än andra?

– Grejen är ju att det typ alltid är samma sorts scener. Eddie gör alltid samma saker i alla scener: han kommer in och så är han antingen arg eller så är han snäll. Det är bara: ”okej, nu ska jag vara snäll och då slår jag över till det, eller så ska jag vara arg och då blir jag arg.

Vad tror du, vill Eddie tillbaka till kärnfamiljen med Lisa och Martin?

– Ja. Han hatade ju Patrik i första säsongen så han vill lugnt tillbaka till den riktiga familjen med Lisa och Martin.

Förändras han så pass mycket under säsong två att han kommer se på det där lite annorlunda?

– Ja, det tror jag. Det tror jag faktiskt. Han förändras mycket under säsong två.

”Bonusfamiljen” har som bekant redan förnyats för ytterligare en säsong. Den har premiär 2019 i SVT. Och Frank Dorsin är säker på vad han vill att Eddie ska få uppleva innan serien tar slut.

– Jag skulle vilja se hur Eddie är när han har en tjej och hur han reagerar på det.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Bonusfamiljen” i SVT