Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum klart – se de första bilderna från ”Gråzon” på C More

 Birgitte Hjort Sørensen och Tova Magnusson spelar huvudrollerna i C Mores nya orignalserie "Gråzon" som har premiär 22 februari. Foto: C More
Birgitte Hjort Sørensen och Tova Magnusson spelar huvudrollerna i C Mores nya orignalserie ”Gråzon” som har premiär 22 februari. Foto: C More

”Gråzon” är C More:s nya originalserie med Tova Magnusson och Birgitte Hjort Sørensen i huvudrollerna. Samtidigt som de första bilderna från serien släpps avslöjas också premiärdatumet. 

I Göteborgs hamn hittas en skarpladdad missil i en lastbil av Säpo-agenten Eva (Tova Magnusson).

Ytterligare en missil är försvunnen och allt pekar mot en förestående terrorattack någonstans i Skandinavien.

När ledtrådarna pekar mot Danmark börjar Säpo och danska PET samarbeta. Här blir Jesper (Joachim Fjelstrup) central för att hindra det som alla tror kan vara en förödande attack.

Samtidigt dyker en flyktig bekant upp i danska drönaringenjören Victorias (Birgitte Hjort Sørensen) liv – det blir starten på en gisslansituation där Victorias son hotas till livet. Enda utvägen: dela med sig av den information som Iyads (Ardalan Esmaili) behöver.

I ett pressmeddelande skriver C More vidare om handlingen i ”Gråzon”: ”Victorias och Evas öden sammanflätas i en gråzon där moral och ansvar sätts på spel. Kommer de tillsammans lyckas avstyra attacken innan det är för sent?”

Joachim Fjelstrup och Tova Magnusson på en bild från "Gråzon". Foto: C More
Joachim Fjelstrup och Tova Magnusson på en bild från ”Gråzon”. Foto: C More
Birgitte Hjort Sørensen och Ardalan Esmaili, Foto: C More
Birgitte Hjort Sørensen och Ardalan Esmaili, Foto: C More

”Gråzon” är C Mores nya originalserie. I samband med att de första bilderna från serien släpps berättas att premiären är satt till den 22 februari.

I ett pressmeddelande skriver C More att ”Gråzon” kretsar kring ”mänskliga drivkrafter: Sorg, ilska, kärlek, rättvisa och hämnd. Men frågan är om saker och ting verkligen är så svart eller vitt som vid första anblicken?”.

Tova Magnusson om serien och sin roll i samma pressmeddelande:

”Jag är precis som Eva passionerad i mitt arbete och kände direkt att det här var en roll för mig. Hennes livsval och känslomässiga logik gjorde mig väldigt nyfiken. Gråzon handlar om att alla människor har olika bevekelsegrunder och jag tror att det blir en spännande och intressant historia som visar det komplexa i att vara människa.”

Oskar Söderlund och Morten Dragsted har skrivit manus till ”Gråzon”. Jesper W. Nilsson regisserar de första fem avsnitten, mendan Fredrik Edfeldt och Jörgen Bergmark tar hand om de avslutande fem. Producent är Rasmus Thorsen på Cosmo film.

Utöver Magnusson, Sørensen, Fjelstrup och Esmaili syns bland andra Karin Franz Körlöf och Johan Rabaeus i ”Gråzon”.

Serien produceras av Cosmo Film i samarbete TV4, C More, TV2 Danmark, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige och Nadcon Film med stöd av Public Service Puljen, Svenska Filminstitutet, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union och Nordisk Film & TV Fond.

”Gråzon” har premiär 22 februari på C More. Serien sänds senare i TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för allt om nya svenska serier på C More och TV4