Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Amazon förnyar ”Sneaky Pete” – svenskt premiärdatum för säsong 2

Giovanni Ribisi på en bild från första säsongen av "Sneaky Pete". Foto: Amazon
Giovanni Ribisi på en bild från första säsongen av ”Sneaky Pete”. Foto: Amazon

Amazon Prime förnyar ”Sneaky Pete”. Seriens andra säsong har premiär 9 mars – så här blir de tio nya avsnitten.

Det är i ett pressmeddelande som Amazon Prime Video meddelar att man förnyar ”Sneaky Pete” för en andra säsong på tio avsnitt. I serien syns bland andra Giovanni Ribisi och Margo Martindale.

Sharon Tal Yguado är chef för scripted series på Amazon Studios och säger i samma pressmeddelande:

”Efter fantastisk kritik och mottagande under första säsongen är vi glada att släppa en ny säsong av Sneaky Pete. Graham och hans team har skapat en andra säsong med fler risker och utmaningar för Marius och de andra inblandade.”

Bryan Cranston och David Shore är duon bakom ”Sneaky Pete”. När den senare lämnade projektet tog Graham Yost över. Han är även exekutiv producent och showrunner för ”Sneaky Pete”.

Margo Martindale. Foto: Amazon
Margo Martindale. Foto: Amazon

I pressmeddelandet sammanfattas seriens första säsong som följer: ”Serien handlar om Marius (Giovanni Ribisi), en kriminell man som efter att ha blivit frisläppt från fängelset jagas av en gangster han tidigare rånat. Då han inte har någonstans att vända sig tar han före detta cellkamraten, Petes, identitet som skydd. Något som leder till att Marius, som Pete, blir en del av sin nya identitets familj.”

Den andra säsongen av ”Sneaky Pete” går det att läsa att Marius är ”på på väg at få en nystart”. In i handlingen kommer två skumisar som är övertygade om att Marius är Pete; följden blir att de hotar Petes familj till livet om inte Marius för dem till Petes mamma Maggie – hon har tydligen stulit miljoner från snibbarnas arbetsgivare.

Vidare: ”Nu måste Marius hitta Maggie och skydda familjen samtidigt som han upprätthåller sin karaktär som Pete. Allt detta samtidigt som han jobbar med att skaka av sig skurkarna för att behålla pengarna för sig själv.”

”Sneaky Pete” säsong 2 har svensk premiär 9 mars på Amazon Prime Video.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om nya serier på Amazon Prime Video