Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix förnyar ”Dark” – klart med säsong 2 för tyska originalserien

Foto: Netflix
Nu är det bekräftat: Netflix ger ”Dark” en andra säsong. Foto: Netflix

Netflix förnyar ”Dark”, streamingtjänstens första tyska originalserie. ”Det är en dröm som blir sann”, säger upphovsduon i en kommentar.

”Dark utspelar sig i nutid i den tyska lilla staden Winden, där försvinnandet av två barn avslöjar dubbelliv och komplicerade relationer mellan fyra familjer. Under tio entimmes-avsnitt tar historien en onaturlig vändning som knyter an till samma stad år 1986.”

Så beskriver Netflix handlingen i sin första tyska originalserie – som nu har förnyats för en andra omgång. Beskedet kommer 20 dagar efter att seriens första säsong hade premiär på streamingtjänsten (här är min recension).

I en kommentar säger Kelly Luegenbiehl, som har titeln vice President of International Originals på Netflix:

”När vi först fick höra talar om ”Dark” insåg vi att vi inte hade sett något som liknande det här tidigare – varken i Tyskland eller någon annanstans i världen. ”Dark” är ett bevis på hur bra berättande passerar geografiska gränser.”

Seriens upphovsduo och showrunners heter Baran bo Odar och Jantje Friese. De säger att de är ”överväldigande” av responsen på första säsongen och att tittarna har tyckt att det varit kul att lösa det pussel som presenteras.”

”Att veta att vi nu ska ge oss ut på en ny resa är för oss en dröm som blir sann. Och alla fans kan känna sig säkra på att vi har flera överraskningar på lager i den andra säsongen av ”Dark”.”

”Dark” säsong 1 hade premiär 1 december på Netflix och finns tillgänglig i sin helhet på streamingstjänsten. Ännu finns inget premiärdatum för seriens andra säsong.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier