Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

SVT i nytt avtal – säkrar rättigheter till flera friidrottstävlingar i Sverige

SVT har säkrat rättigheterna till alla stora friidrottstävlingar från 2018 till 2020. Foto: SVT
SVT har säkrat rättigheterna till alla stora friidrottstävlingar från 2018 till 2020. Foto: SVT

SVT skriver ett nytt avtal och har därmed säkrat sändningsrättigheterna för de stora friidrottstävlingarna i Sverige de kommande tre åren. 

De nya avtalet sträcker sig mellan 2018 till 2020 och omfattar Finnkampen, Bauhausgalan, friidrotts-SM, Folksam Grand Prix och Nordenkampen.

Först ut Nordenkampen i februari nästa år.

Åsa Edlund Jönsson är chef för SVT Sport och säger i ett pressmeddelande:

”Friidrott är en av de mest populära tv-sporterna hos svenska folket, så det känns väldigt bra att vi har säkrat den svenska delen av friidrottsutbudet i tre år till.”

Till sommaren sänder alltså SVT från Sveriges Diamond League-tävling i juni och senare även SM i friidrott i augusti och Finnkampen i månadsskiftet augusti och september.

Kajsa Bergqvist är SVT:s Sports friidrottsexpert:

”För mig var ett av fjolårets häftigaste ögonblick att få kommentera när Daniel Ståhl satte sitt fantastiska svenska rekord på GP-tävlingen på Sollentunavallen. Jag är glad att SVT fortsätter att satsa brett på friidrotten, även bortom de stora internationella galorna och mästerskapen.”

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program