Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Undercover” blir Netflix första belgiska/holländska samproduktion

netflix

”Undercover” är titeln på Netflix första belgiska och holländska samproduktion. Originalserien är på tio avsnitt och har planerad premiär 2019. 

Ferry Bouman är en av världens största tillverkare av ecstasy. Han bor i en stor villa på gränsen mellan Holland och Belgien. Han är lycklig och har det bra. Sedan flyttar två hemliga agenter in i närheten och naturligtvis har de som mål att infiltrera och krossa Boumans affärsverksamhet.

Det är premissen för ”Undercover”, Netflix första belgiska och holländska samproduktion. Huvudrollerna görs av Anna Drivjer, Frank Lammers, Elise Schaap och Tom Waes. Originalserien, som är på tio avsnitt, har planerad premiär 2019 på Netflix.

I ett pressmeddelande konstaterar Netflix att det här är en fiktiv serie, men skriver också att den är inspirerad av verkliga händelser.

Jan Theys är producent för projektet. Tidigare har han bland annat gjort ”Salamander”, som sändes i SVT. Eshref Reybrouck och Frank Devos är regissörer för ”Undercover”, medan Nico Moolenaar är manusförfattare och showrunner. Den senare säger i pressmeddelandet:

”Jag är extremt stolt över att vara en del av Netflix första belgiska och holländska samproduktion. Med stjärnor som Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap, Kevin Janssens och flera andra sammanför vi stora talanger från bägge länderna. Netflix har gett oss möjligheten att dela den här spännande, roligare och sexiga serien med resten av världen.

Jan Theys i samma pressmeddelande:

”När jag upptäckte att Holland och Belgien var en så stor del av den globala droghandeln kändes det det helt osannolikt. Nice och hans team har gjort ett fantastiskt jobb med att ge den här berättelsen liv i fiktiv form.”

”Undercover” har planerad premiär 2019 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler Alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier