Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Amazon i nytt avtal med AMC – det här innebär det för svenska tittarna

amazonprime

Amazon + AMC = sant. Och det innebär att Amazon Prime Video i Sverige kommer erbjuda ett antal nya AMC-serier exklusivt. Först ut ”The Terror” som har Ridley Scott som producent. 

Som bekant är det AMC Studios som bjuder på ”The Walking dead”, ”Fear the Walking” och ”Preacher”. Tidigare har det framför allt handlat om ”Breaking bad” och ”Mad men”. Att AMC därmed går att likställa med storslaget publikfrieri liksom kvalitet är odiskutabelt. Och det vill Amazon Prime Video självklart dra nytta av.

Det nya samarbetet mellan Amazon och AMC Studios innebär, som det heter i ett pressmeddelande att ”Amazon Prime Video kommer kunna erbjuda nya AMC-serier exklusivt i flera länder, däribland Sverige”. Den första av dessa är antologiserien ”The Terror”.

Brad Beale, som har det snitsiga titeln Vice President Content Acquisition på Amazon Prime Video, säger i ett pressmeddelande:

”Det här är ytterligare ett steg i vårt arbete att utöka urvalet av premiumserier hos Amazon Prime Video. Vi är spända över att kunna erbjuda våra medlemmar nya serier från AMC, med ”The Terror” först ut.”

”The Terror” har planerad premiär 2018. I samma pressmeddelande som tidigare går det att läsa att serien är ”baserad på den sanna historien om kapten John Franklins arktiska expedition som inspirerade till romanen skriven av sci-fi-författaren Dan Simmons. Serien utspelar sig 1847 och följer besättningen under en Royal Navy-expedition och en sökning efter nordvästpassagen. Fartyget attackeras av ett mystiskt rovdjur och besättningen går in i ett spännande och desperat överlevnadsspel.”

I huvudrollerna hittar vi Ciarán Hinds (”Game of Thrones”), Tobias Menzies (”Outlander”) och Jared Harris (”The Crown”, ”Mad Men”).

Rick Olshansky, President of Business Operations på AMC Studios, säger:

”AMC Studios och Amazon har sedan tidigare ett framgångsrikt partnerskap. Det nya avtalet understryker den höga globala efterfrågan på AMC´s innehåll och det här innebär en möjlighet för oss att få ut våra populära serier till en bred global publik.”

”The Terror”, där filmlegendaren Ridley Scott är en av producenterna, har premiär på Amazon Prime Video någon gång under 2018.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Amazon Prime Videos tv-serier