Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix storsatsar på nya serien ”Messiah” – det handlar den om

netflix

Religion, tro och politik samt de röda linjerna däremellan är i fokus i Netflix kommande originalserie ”Messiah”, som har planerad premiär 2019.

Serien beskrivs som ”episk och spännande” och handlar om världens reaktion när en man dyker upp i Mellanöstern, påstår att han Messias och snabbt lockar till sig en stor skara följare. Är han den smorde eller är mannen en lurendrejare som planerar att ställa den geopolitiska ordningen på huvudet?

Tio avsnitt är planerade och då berättade ur olika synvinklar; bland rollfigurerna finns en ung CIA-agent, en präst och hans dotter, en palestinsk flykting och en man som jobbar inom den israeliska säkerhetstjänsten.

Michael Petroni är upphovsman till ”Messiah”, har skrivit premiäravsnittet och kommer att vara exekutiv producent för serien. I ett pressmeddelande från Netflix säger Petroni:

”Den här serien kommer få alla tittare att ställa sig frågan: är han eller är han inte? Hur man svarar på den frågan avslöjar mer om tittaren än om serien. ”Messiah” är tänkt att utmana vad vi tror på och varför”.

Cindy Holland är vice president för originalinnehåll på Netflix. Hon konstaterar i samma pressmeddelande:

”Messiah är en fascinerande serie för alla tittare, oavsett vad man tror på, samtidigt som det är ett spännande drama befolkat av genomarbetade rollfigurer.

”Messiah” har planerad premiär 2019 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier