Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Izabella Scorupco i huvudroll i Viaplays nya originalserie ”Eldmärkt”

Izabella Scorupco och August Wittgenstein spelar huvudrollerna i Viaplays nya originalserie "Eldmärkt". Foto: Jonathan Matthew/Viaplay
Izabella Scorupco och August Wittgenstein spelar huvudrollerna i Viaplays nya originalserie ”Eldmärkt”. Foto: Jonathan Matthew/Viaplay

Izabella Scorupco gör tv. Viaplay bekräftar nu att hon och August Wittgenstein spelar huvudrollerna i nya originalserien ”Eldmärkt”. Premiären är planerad till 2018. 

”Eldmärkt” är en ny originalserie på Viaplay som baseras på Filip Alexanderssons roman ”Förstfödd”. I ett pressmeddelande som förväntas skickas ut på måndagen beskrivs det hela som en serie som har ”starkt driv” och ”tät spänning”. Vidare: ”I grunden ligger en berättelse om sökandet efter sitt ursprung, en jakt som leder oss in en dold värld präglad av mörka hemligheter och okända krafter.”

Nu bekräftas även att Izabella Scorupco och August Wittgenstein (”The Crown”) spelar huvudrollerna i ”Eldmärkt”, som har inspelningsstart i januari 2018.

Izabella Scorupco säger i en kommentar:

”Det är en ynnest att få spela en så mångfacetterad karaktär. En oerhört stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt så skör och ständigt på gränsen till personlig kollaps.”

August Wittgenstein:

”Jag fastnade för det välskrivna manuset och ser fram emot att jobba med det duktiga teamet i att skapa en unik och spännande tv-serie.”

Jonathan Sjöberg (”Svartsjön”, ”100 Code”) är konceptuerande regissör för ”Eldmärkt”. Han och Björn Paqualin har skrivit manus till serien, som produceras av Yellow Bird.

Lina Brounéus, COO Content Viaplay:

”Eldmärkt” är ett otroligt fascinerande och spännande tillskott till Viaplays originalproduktioner. Vi ser mycket fram emot att få skapa den här unika serien tillsammans med vår fantastiska cast och Yellow Bird.”

Berna Levin är producent för ”Eldmärkt” och menar att serien ”överraskar med en spännande och komplett värld som är ytterst familjär men ändå annorlunda, där allt kan hända och ingenting är som man tror”.

De åtta avsnitt som är första säsongen av ”Eldmärkt” produceras av Yellow Bird i samarbete med Tele München Gruppe, Lumière och Banijay Rights.

”Eldmärkt”, som även har den internationella titeln ”Hidden”,  har premiär 2018 på Viaplay och sänds senare i TV3.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier