Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Glädjebeskedet: ”Vår tid är nu” förnyas – blir en tredje säsong

Suzanne Goldstein (Hedda Rehnberg), Peter Löwander (Adam Lundgren) och Nina Löwander (Hedda Stiernstedt) på en bild från avsnitt 4 i första säsongen av "Vår tid är nu". Foto: Johan Paulin/SVT
Suzanne Goldstein (Hedda Rehnberg), Peter Löwander (Adam Lundgren) och Nina Löwander (Hedda Stiernstedt) på en bild från avsnitt 4 i första säsongen av ”Vår tid är nu”. Foto: Johan Paulin/SVT

Här är glädjebeskedet för alla fans: det blir en tredje säsong av ”Vår tid är nu”. Planerad premiär är 2019 i SVT. ”Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige”, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT. 

SVT:s dramasatsning ”Vår tid är nu” fortsätter – nu är det bekräftat att ytterligare åtta avsnitt har beställts utöver de 20 som redan finns inspelade och där bland andra Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson, Mattias Nordkvist och Hedda Rehnberg finns i huvudensemblen.

Klart är även att säsong 3 utspelar sig mellan 1968 och 1971. I och med det tillkommer självklart nya rollfigur utöver seriens kärna som sedan start varit familjen Löwander men också de personer som jobbar på restaurang Djurgårdskällaren.

Planerad premiär för ”Vår tid är nu” säsong 3 är 2019. Eftersom serien är en samproduktion med Viaplay kommer avsnitten även att bli tillgängliga på streamingtjänsten, men först efter att de har sänts i SVT.

Anna Croneman, programchef för drama på SVT, säger att ”hon är jätteglad” att det nu finns ett beslut om fler avsnitt av ”Vår tid är nu”. Croneman fortsätter:

”Historien om familjen Löwander och deras restaurang mot fonden av det moderna Sveriges framväxt har verkligen slagit an hos tittarna. Den kärlek som också vår yngre publik visat serien gör det särskilt roligt att kunna bjuda på ytterligare en säsong och få berätta vidare om vår familj under en otroligt spännande och omvälvande tid i Sverige.”

Helga Löwander (Suzanne Reuter) och Gustaf Löwander (Mattias Nordkvist) på en bild från "Vår tid är nu". Foto: Johan Paulin/SVT
Helga Löwander (Suzanne Reuter) och Gustaf Löwander (Mattias Nordkvist) på en bild från ”Vår tid är nu”. Foto: Johan Paulin/SVT

Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind är trion bakom ”Vår tid är nu” och har skrivit seriens två första säsonger. Ulf Kvensler fortsätter som huvudförfattare även för säsong 3 och har då med sig Johan Rosenlind. Ny i manusgänget är Pernilla Oljelund, skapare och manusförfattare till ”Fröken Frimans krig”.

Iréne Lindblad är vd på Jarowskij, som producerar ”Vår tid är nu”. I en gemensam kommentar med seriens producent Susann Billberg konstateras:

”Vi är förstås superglada över den fina respons vi fått från en entusiastisk publik som sträcker sig över generationsgränserna och att vi får fortsätta berätta om familjen Löwander och karaktärerna runt dem. Det är med stor glädje vi samlar vårt finfina team och vår härliga skådespelarensemble och trycker på startknappen för en säsong tre.”

Fredrik Ljungberg är programdirektör på Viaplay och Viasat Norden. Han säger:

”Vi är så otroligt stolta över att göra denna produktion tillsammans med Jarwoskij och SVT. I ljuset av det starka mottagandet av premiärsäsongen så är det extra roligt att redan nu kunna säkra ytterligare en säsong. Vi ser verkligen fram emot att under 2018 även erbjuda Viaplays tittare den första säsongen.”

Adam Lundgren, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Suzanne Reuter och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i "Vår tid är nu", SVT:s nya dramaserie. Foto: Johan Paulin/SVT
Adam Lundgren, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Suzanne Reuter och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Vår tid är nu”, SVT:s nya dramaserie. Foto: Johan Paulin/SVT

”Vår tid är nu” är en av de senaste årens största dramaframgångar för SVT. I skrivande stund har åtta avsnitt sänts – tittarsiffrorna för den första säsongen förväntas i snitt landa någonstans mellan mellan 1,8 till 1,9 miljoner per avsnitt (broadcast, digitalt, time shift och så vidare). Därför är det inte heller förvånande att det redan nu kommer ett besked om att det blir en tredje säsong för serien.

SVT beställde som bekant 20 avsnitt på en och samma gång av ”Vår tid är nu” – avsnitten delas upp på två säsonger. Den första hade premiär i SVT 2 oktober 2017 och avslutas 4 december. Som Spoiler alert tidigt kunde berätta gjorde SVT en tablåändring för ”Vår tid är nu” som med facit i hand visade sig vara ett mycket klokt drag.

”Vår tid är nu” är en samproduktion mellan SVT, Viaplay, Jarowskij och Film i Väst.

Säsong 2 av ”Vår tid är nu” har premiär hösten 2018 i SVT, medan den tredje har en förväntad sändningsstart under 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu”