SPOILER ALERT

Viaplay visar ”Absentia” med Stana Katic – då är det premiär för serien

Stana Katic på en bild från "Absentia", en ny serie som har premiär 5 december på Viaplay. Foto: Sony Pictures Television/Viaplay
Stana Katic på en bild från ”Absentia”, en ny serie som har premiär 5 december på Viaplay. Foto: Sony Pictures Television/Viaplay

Viaplay har köpt rättigheterna till ”Absentia”, en ny dramaserie med Stana Katic i huvudrollen. Premiär är det den 5 december. 

Stana Katic (”Castle”) gör huvudrollen som Emily Byrne, en FBI-agent som försvinner och förklaras död i samband med att hon jagar en seriemördare. Sex år senare hittas Byrne i en stuga mitt i ingenstans. Hon minns inget från tiden som har gått. Väl hemma upptäcker Emily Byrne att maken gift om sig och att hennes son därmed uppfostras av en annan kvinna.

Dessutom: Emily Byrne är misstänkt för flera brutala mord.

Patrick Heusinger gör rollen som Emilys make Nick. Naturligtvis är även han FBI-agent och den som tvingas arrestera Emily; sjävklart flyr Byrne för att rentvå sitt namn och bevisa att hon är oskyldig.

I rollistan hittas också Cara Theobold, Neil Jackson, Angel Bonanni, Richard Brake och Ralph Ineson.

Gaia Violo and Matt Cirulnick är duon bakom ”Absentia”. Bland de exekutiva producenterna finns personer som varit involverade i ”Homeland” och ”Fauda”.

”Absentia” har premiär 5 december på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier