Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

HBO Nordic köper ”Gunpowder” – så blir serien med Kit Harington

Kit Harington, känd som Jon Snow i "Game of thrones", spelar huvudrollen i "Gunpowder". Foto: HBO Nordic
Kit Harington, känd som Jon Snow i ”Game of thrones”, spelar huvudrollen i ”Gunpowder”. Foto: HBO Nordic

HBO Nordic har lagt beslag på ”Gunpowder” med Kit Harington i huvudrollen. Miniserien har premiär 19 december – då blir alla tre avsnitt tillgängliga samtidigt. 

Den beskrivs som en thriller, den utspelar sig på tidigt 1600-tal och Kit Harington, Liv Tyler, Mark Gatiss och Peter Mullan ingår i den stjärnspäckade tv-ensemblen. Dessutom: den har fått titeln ”Gunpowder” och har Ronan Bennett som manusförfattare medan J Blakeson är regissör och japp, den här BBC-serien har premiär 19 december på HBO Nordic.

Om handlingen står följande i ett pressmeddelande: ”Den historiska händelsen som utspelade sig i London 1605, kallad the Gunpowder Plot – planen att största parlamentet – uppmärksammas fortfarande varje år med fyrverkerier och eldar den 5 november. Ofta benämns dagen som Guy Fawkes Day eftersom många trott att sammansvärjningen var iscensatt av Guy Fawkes. Men det stämmer inte riktigt, även om Fawkes spelade en avgörande roll i dramat var det en annan man som låg bakom planen och var dess drivande kraft; Robert Catesby (Harington), en 30-årig gentleman från Warwickshire. ”Gunpowder” fördjupar sig i  historien bakom plotten, de människor som ingick i aktionsgruppen och alla de hinder de mötte på vägen, vilket ledde till en dödlig katt-och-råtta-lek.”

Huvudrollen i serien görs alltså av Kit Harington, mest känd som Jon Snow i ”Game of thrones”. I ensemblen finns också Liv Tyler, som vi ju känner igen från flertalet filmer och senast bland annat ”The Leftovers”. I rollistan hittas också skådespelare som har medverkat i serier som ”Broadchurch, ”Downton abbey” och ”Happy Valley” och deras namn är, bland andra: Shaun Dooley, Tom Cullen, Robert Emma, Derek Riddell, Sian Webber och Edward Holcroft.

”Gunpowder” har premiär 19 december på HBO Nordic – miniseriens tre avsnitt blir tillgängliga samtidigt.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier