Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Så blir ”Jakten på tidskristallen” – trailer till årets julkalender i SVT

Eva Rydberg gör en av rollerna i "Jakten på tidskristallen", årets julkalender i SVT med premiär 1 december. Foto: SVT
Eva Rydberg gör en av rollerna i ”Jakten på tidskristallen”, årets julkalender i SVT med premiär 1 december. Foto: SVT

Onda krafter hotar att stanna tiden – därför måste någon åka till jordens mitt så det kan bli julafton. Här är första trailern till ”Jakten på tidskristallen”, årets julkalender i SVT. ”Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender”, säger Eva Rydberg. 

Den beskrivs som ett ”spännande och juligt sci-fi-äventyr” och har bland andra Eva Rydberg, Rikard Wolff och Kodjo Akolor i rollistan. Ja, det handlar om årets julkalender i SVT, som baseras på Erika Vallins boktrilogi ”Speglarnas hemlighet” och som har fått titeln ”Jakten på tidskristallen”.

Mer om handlingen: ”När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. För om tiden stannar blir det ingen julafton.”

I handlingens mitt: Asrin, Lima och Max, som går på internatskolan Framtidsakademin. Där samlas unga med unika egenskaper. En dag upptäcker trion att professor Styregaards tråkiga matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen – därmed kan äventyret börja.

Eller äventyr och äventyr, som handlingen fortskrider ska barnen mer eller mindre ”vara världens sista hopp” eftersom de är de enda som kan färdas till universums mitt för att hindra tiden från att stanna.

Dessutom: ”Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Kommer barnen att lyckas före julafton?”

Vincent Wettergren, Monna Orraryd och Naima Palmaer gör huvudrollerna i "Jakten på tidskristallen". Foto: Ulrika Malm/SVT
Vincent Wettergren, Monna Orraryd och Naima Palmaer gör huvudrollerna i ”Jakten på tidskristallen”. Foto: Ulrika Malm/SVT

Eva Rydberg gör med ”Jakten på tidskristallen” sin femte julkalender i SVT – bara Johan Ulvesson har medverkat i fler. Rydberg spelar nu professor Styregaard och säger i en kommentar:

”Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen.” 

Tord Danielsson är regissör för ”Jakten på tidskristallen” och beskriver julkalendern 2017 i SVT som ”ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta”. Han säger också:

”Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen.”

Monna Orraryd, Vincent Wettergren och Naima Palmaer spelar Asrin, Max respektive Lima, medan Rikard Wolff gör rollen som Dr Ruben. I rollistan hittas också Felice Jankell, Kodjo Akolor, Fredrik Granberg, Sissela Benn, David Wiberg, Bianca Kronlöf, Erik Johansson, Björn Gustafson, Per Andersson och Angelika Prick.

”Jakten på tidskristallen” är fritt baserad på Erika Vallins boktrilogi ”Speglarnas hemlighet”. Oskar Melander och Tord Danielsson har skrivit manus, medan Anna Wallmark är producent.

”Jakten på tidskristallen” har föga förvånande premiär 1 december i SVT och Barnkanalen (förutsatt – för att dra det förväntande ett steg för långt – att ingen stannar tiden innan dess).

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om årets julkalender i SVT