Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4/C More utvecklar serie med FLX baserad på Neuraths roman

c_more_sport_film_series_logo_bg_rgb

TV4 och C More, tillsammans med produktionsbolaget FLX, utvecklar nu en tv-serie baserad på Carolina Neuraths bok ”Fartblinda”. FLX har även köpt rättigheterna till uppföljaren, ”Gränslösa”, som man tänker sig som en möjlig andra säsong. 

Det var i början av förra året som produktionsbolaget FLX meddelade att man köpt rättigheterna till Carolina Neuraths roman ”Fartblinda”. Nu bekräftar TV4 och C More att man har en serie baserad på boken i utveckling.

Josefine Tengblad är dramachef på TV4 och C More och säger till mig:

– Projektet är i utveckling. När FLX presenterade en serie på boken så kändes det väldigt snabbt att det här vill vi göra! Nu utvecklar vi serien och har stora förhoppningar på att det ska bli bra och sticka ut.

När det kan vara aktuellt med premiär så som landet ligger nu?

– Det kan jag inte säga. Det beror på hur processen går, men vi har alltid en plan för när projekten ska ha premiär, som givetvis kan ändras beroende på hur snabbt eller långsamt utvecklingen går.

Jesper Harrie (bland annat ”Bonusfamiljen” och ”Solsidan”) är huvudmanusförfattare för den nya tv-serien. Även Maria Karlsson (”Snabba cash”) och Jonas Bonnier kommer att skriva manus till de åtta planerade avsnitten.

Pontus Edgren, vd på FLX, berättar för mig att processen är i slutfasen och att man siktar på inspelning under 2018. FLX har även köpt rättigheterna till ”Gränslösa”, Carolina Neuraths andra bok, som man tänker kan vara en möjlig andra säsong av tv-serien.

fartblinda-inb-3d

Carolina Neurath jobbade tidigare som ekonomijournalist på Svenska Dagbladet. Hon är nu programledare för SVT:s ”Morgonstudion”. Neuraths debutroman ”Fartblinda” släpptes i januari 2016 och handlar om ekonomijournalisten Beatrice Farkas. På Piratförlagets hemsida beskrivs boken som ”en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden” och som ”delvis inspirerad av verkligheten”.

Mer om handlingen: ”Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar. Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande. En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.”

Eftersom tv-serien som baseras på ”Fartblinda” fortfarande är i utveckling finns inget premiärdatum. Men i och med grundmaterialet och att det är FLX som producerar har jag mycket svårt att se att den här tv-serien inte blir av och då med premiär sent 2018 eller, vilket är mer troligt, någon gång under 2019.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Följ Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4/C Mores tv-serier