Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Hedda Stiernstedt i ”Svartsjön” säsong 2 – den rollen spelar hon

Filip Berg och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i "Svartsjön" säsong 2, som har premiär i TV3, Viafree och på Viaplay 2018. Foto: Joakim Eriksson/TV3
Filip Berg och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär i TV3, Viafree och på Viaplay 2018. Foto: Joakim Eriksson/TV3

Från ”Vår tid är nu” till ”Svartsjön”. Spoiler alert kan nu berätta att stjärnskottet Hedda Stiernstedt gör en av huvudrollerna i den andra säsongen av ”Svartsjön” säsong 2. 

I augusti bekräftade TV3 att ”Svartsjön” kommer tillbaka med nya avsnitt nästa år – jag hade då långt tidigare kunnat berätta att seriens andra säsong var i utveckling. Nu börjar också fler och fler detaljer om den nya omgången bli kända.

Inspelningen av de nya avsnitten pågår sedan ett tag tillbaka på Gotland och det vi vet är bland annat att säsong 2 blir en prequel och att Filip Berg återigen spelar sin rollfigur Johan. Nu kan jag berätta att Hedda Stiernstedt, 29, spelar Minnie, den andra huvudrollen.

Hedda Stiernstedt är aktuell i ”Vår tid är nu”, en serie som liksom ”Svartsjön” har Ulf Kvensler som en av upphovsmännen.

I ”Svartsjön” spelar Hedda Stiernstedt alltså Minnie, en ung mamma med ett besvärligt förflutet. Hon kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sin dotter och därför åker hon på ett retreat för personlig utveckling på en ö en bra bit ut i Stockholms skärgård. På plats tvingas hon konfronteras med sina inre demoner – ganska snabbt blir det klart att det också finns yttre demoner att kämpa mot.

Mikael Newhil, dramachef MTG Sverige, bekräftar mina uppgifter om att Stiernstedt finns med i ”Svartsjön” säsong 2 och att hon spelar Minnie.

– Vi har länge haft koll på Hedda och är väldigt glada att hon är med i ”Svartsjön”. Det är nog ingen vågad gissning att säga att hon nu är på väg mot sitt stora publika genombrott! Hedda spelar Minnie och vi får följa både hennes inre och yttre resa när mystiska saker börjar ske på skärgårdsön där andra säsongen utspelar sig. Hedda är en väldigt begåvad skådespelare och hon lyckas alltid tillföra något extra med små medel, säger Mikael Newhil.

Foto: Johan Paulin/SVT
Hedda Stiernstedt på en bild från ”Vår tid är nu”. Foto: Johan Paulin/SVT

Hedda Stiernstedt spelar som bekant Nina Löwander i ”Vår tid är nu”, yngst i den syskontrio som serien framför allt handlar om. Serien hade premiär 2 oktober i SVT. Producent är Susann Billberg på Jarowskij, Serien är en samproduktion mellan Viaplay, Film i Väst och SVT. Därför kommer ”Vår tid är nu” också att bli tillgänglig på Viaplay våren 2018.

Hedda Stiernstedt har tidigare medverkat i bland annat ”Unga Sophie Bell”, ”Portkod 1321” samt ett antal kortfilmer.

”Svartsjön” bygger på en originalidé från Ulf Kvensler, som tillsammans med Moa Herngren, Jonathan Sjöberg, David Berron och Peter Arrhenius skrev manus till seriens första säsong, som sändes i TV3 och Viaplay med start i oktober 2016.

I somras sade Filip Berg så här om ”Svartsjön” säsong 2, som har Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed som manusförfattare.

– När vi pratade om att göra en uppföljare var det först väldigt roligt, sedan blev jag orolig eftersom jag inte visste om det gick att göra realistiskt. Skillnaden nu är det inte är ett kompisgäng, utan ett gäng främlingar som måste förhålla sig till varandra. Det jag tror blir häftigt i den säsongen är att det finns ytterligare en faktor: att bryta ner människor för att bygga upp dem.

Svartsjön säsong 2 har premiär på TV3, Viaplay och Viafree 2018.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Svartsjön” säsong 2