Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum, teaser, bilder – så här blir Viaplays nya serie ”ALEX”

Dragomir Mrsic spelar huvudrollen och är upphovsman till "ALEX", en ny originalserie på Viaplay med premiär 3 november. Foto: SF Studios/Viaplay
Dragomir Mrsic spelar huvudrollen och är upphovsman till ”ALEX”, en ny originalserie på Viaplay med premiär 3 november. Foto: SF Studios/Viaplay

Viaplays nya originalserie ”ALEX” har blivit med premiärdatum och teaser. Därmed vet vi nu att det är 3 november som det är nedkomst för serien där Dragomir Mrsic och Rakel Wärmländer spelar huvudrollerna. 

Sex avsnitt. Thriller. Action. En serie som beskrivs som ”rå och stenhård” och som har den ”hårdföre och korrupta snuten Alex” i centrum. Precis, det handlar om Viaplays nya originalserie ”ALEX” och i ett pressmeddelande som förväntas skickas ut på tisdagen kommer det bekräftas att serien har premiär 3 november.

Dessutom finns nu ett antal bilder och en första teaser. I den senare får vi en glimt av Rakel Wärmländers rollfigur Frida samtidigt som mest ljus är på seriens huvudfigur, spelad av Dragomir Mrsic.

Handlingen så som Viaplay beskriver den är som följer: ”Den hårdföre och korrupta snuten Alex som bestämt sig för att bli ren. Vägen tillbaka är farlig och full av risker då de kriminella krafterna han tidigare samarbetat med vägrar att släppa taget. Snart sätts både Alex och hans familjs liv på spel och till råga på allt blir han utredd i hemlighet, av sin nya partner Frida som fått i uppdrag att sätta dit honom.”

Dragomir Mrsic och Mikael Cross är upphovsmän till ”ALEX”, som har Niklas Rockström (”Innan vi dör”) och Michael Hjorth som huvudförfattare. I rollistan finns även Anja Lundqvist samt Dragomir Mrsic son Maximilian Mrsic.

Rakel Wärmländer spelar polisen Frida i "ALEX". Foto: SF Studios/Viaplay
Rakel Wärmländer spelar polisen Frida i ”ALEX”. Foto: SF Studios/Viaplay

Från första början var det tänkt att ”ALEX” skulle ha haft premiär våren 2018. I juli kunde jag berätta att serien byter plats med ”Advokaten”, en annan av Viaplays originalserier.

Sanna Olsson, Nordic head of pr hos Viaplay, sa då bland annat det här om varför:

”Advokaten kommer att ha premiär nästa år, Q1 2018, på Viaplay och TV3. Nu till hösten kommer istället ”ALEX” att ha premiär, på Viaplay, då den kommer att vara färdiginspelad innan ”Advokaten” samt är en kortare serie i sex delar.”

”ALEX” har premiär 3 november på Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier